Необходими продукти за 4 порции:
2 средно големи патладжана
200гр. сирене
4 домата
1 глава чесън
мащерка или магданоз
80мл. олио
малко кашкавал
Приготвяне:
* Патладжаните се режат надлъжно на филии, които НЕ СЕ СРЯЗВАТ ДО КРАЯ - оставя се цяла част около 1см.
* Изкисват се в солена вода за около час
* Изцеждат се от водата и се измиват
* Във всеки разрез се нарежда парче сирене, скилидка чесън и парче домат, като самия патладжан леко се извива.
* Поръсва се с мащерката / може и без нея, но придава хубав аромат/.
* Залива се с олиото и 100мл. вода***
* Пече се в тавичка с капак или фолио около 1ч. на 200*.
* накрая се настъргва с кашкавал и запича за около 10 мин.
* Забележка: За нелюбителите на патладжана, около тях в тавичката се добавят картофи, които успяват да се изпекат докато стане готов патладжана.
* По желание се поръсва с магданоз при сервиране
И като се сложат и парчета шунка в разрезите, яденето отпада от категорията "Безмесни" :)
***Водата се налива, ако патладжаните са по-сухи (т.е. домашни от градината, не от пазара, расли с мнооого вода)
Пепи, режеш ги надлъжно ;)
ОтговорИзтриванеопределено е така :) ама пръстите ми по-бързи от мисълта :))))))))
ОтговорИзтриванеМисля, че обичам Вас и Вашите рецепти. Спацявате ме вече една седмица.....
ОтговорИзтриванеДавай така :) Има над 800 рецепти тук, ще те спася за 2 години поне :)
Изтриване