И рецепта няма да има. Само упътване за приготвяне :) Необходими продукти са толкова риби, колкото гладни хора ще има на вечеря. Тъй като избирам възможно по-големи риби, при нас в повечето случаи две риби са за трима :)
Фурната се включва на 220*. Тавата се застила с хартия за печене.
Почистената риба се посолява и подправя с черен пипер отвън и отвътре.
Намазва се със смес от зехтин, масло и лимон -равни части отново отвътре и отвън.
Отгоре се нареждат още по 2-3 тънки резена лимон.
Рибата се поставя в загрятата фурна и пече за около 10 мин, през които се изважда и намазва с четка и сместа от лимон и зехтин още 2-3 пъти.
Чудесно изглежда пъстървата, Пепи,
ОтговорИзтриванеа идеята с допълнително намазване е страхотна.
Благодаря, ще очаквам и рецептата за спанака.
За да не изсъхва, Диди, нали се пече открита :) а аз кожата и обичам.
ИзтриванеЕй сега давам и спанака :)
Невероятно вкусноооооо
Изтриванепростичка и много вкусна пъстърва, нали :)
ИзтриванеПепи,
ОтговорИзтриванечудесно предложение за пъстърва на фурна.Лесно и много бързо.Не съм приготвяла пъстърва,баща ми си лови саморъчно дребна риба и рядко използваме закупена от търговската мрежа.Твоята рибка изглежда прекрасно.
Поздрави !
у нас уловената риба никога не стига :) особено тази пролет, много обичаме риба и двамата със Стоев. За риба не висим, но имаме приятел, който мноооого обича да лови риба, но не обича да я яде и веднъж седмично носи торбата у нас :) като снощи. Тогава задължително пържена - повечето от тази рибка е дребна, до педя. Но съвсем прясна е толкова вкусна :)
ИзтриванеПоздрави и на теб и наслука на баща ти :)