19 май 2025 г.

Кренвирши в прошуто

 

          Имаме ли прошуто, то задължително трябва да се  завие някаква мръвка, да се подправи със салвия и да се изпече. Пети закон на Пепа, откакто открих салвията като подправка.  :girl_in_love: Тук показвам как понякога завивам  една вредност - кренвиршите, но съм избрала марка, сравнително доказана при малотрайните колбаси, пък и веднъж на тримесечие няма да навреди никому. Но спасява вечерята за 30-на мин, особено, ако се приготвят и във въздушен фритюрник ( AIR FRYER). 


Необходими са: 

кренвирши (тези са на Попов) количество според гладните хора :-) 

ленти прошуто 

листа салвия 

Приготвяне

* Фурната се загрява на 200*. През това време се подготвя основния материал :)
* Кренвиршите се срязват на две, за да станат по-къси и за да може за обвиването им да стигне 1 лист прошуто. Ако ги оставите цели си пригответе по 2 листа на кренвирш.
* Завиват се в прошутото и между тях се пъхва по листенце салвия. Ако обичате горчица, може да ги намажете тънко с нея.
* Нареждат се на хартия за печене в тава (по-чисто е) и пекат в загрятата фурна за 7-8 мин. Във въздушния фритюрник им трябват 15 мин. от пускането на уреда на 200*.
* През това време може да им приготвите всяка любима гарнитура - тук сме в сезона на аспержите и тези съм ги задушила с масло на тиган за 7-8 мин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...