или как да уползотворим в предястие изоставащите в хладилника гъби или яйца
по идея на стар брой сп. Бон Апети
Продукти:
8 бр. сварени яйца
200 гр гъби печурки
30-40 гр сушени горски гъби
3+1 стръка зелен лук
1 к л сушена мащерка
2 ск. чесън
20 мл бяло вино + 20мл вода
1 с л майонеза
сол на вкус
щипка захар
Приготвяне:
* Горските гъби се накисват в гореща вода за 10 мин.
* Печурките се измиват и веднага поставят във водата, солта и виното в малка тенджерка.
* Щом заврат, степента на котлона се намаля на min, добавят горските гъби и оставя така на тих огън около 15 мин.
* Яйцата се разделят на две половинки и изваждат жълтъците.
* Гъбите се отцеждат и заедно с жълтъците, щипката захар, чесъна и мащерката се пасират.
* Прибавя се и майонезата и накълцания на съвсем ситно три стръка лук и обърква добре.
* С тази смес се пълнят яйцата.
* Останалия стрък лук се накълцва ситно и посипва по яйцата.
* Отгоре може да се поръсят с още щипка мащерка.
Пепче, много обичам такива рецепти - винаги има нещо в хладилника, което много често ми променя рецептата/ да го вмъкна/
ОтговорИзтриванеА пълнени яйца обичам в различни варианти!
С две думи : ще се използва...
Хубава вечер!
Така е, Дани, това е хубавото и на тази рецепта :)
ОтговорИзтриванеЛека нощ и на теб!
Прекрасни са, Пепи! Обичам пълнени яйца, а комбинацията им с ароматни гъби обещава да е вкусна! Благодаря ти за споделената рецепта! :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави! :)
Много питателно и приканващо предложение, Пепи!
ОтговорИзтриванеДопада ми много.
Много усмивки: Ина
Лелеее, как не съм се сетила до сега за това! Ще трябва да е страаашно вкусно!:) Екстра предложение, благодаря!;)
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря, Ева, Инче, Ирони :)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви допада предложението.
Хубави почивни дни на вас!
callmeasviju,
ОтговорИзтриванеThanks for visiting my blog!! I'm happy that you like it.
Glad to check your blog too.
Have A Nice Day