20 март 2012 г.

Горещи лучено кашкавалени сандвичи

 

Още едни кашкавалени сандвичи, този път с лук. 
Лука им придава много приятен аромат (е, не са за всяка сутрин, но дъвченето на стръкче магданоз винаги премахва неприятната миризма на чесън и лук. Стига да обичате магданоз :smile1:
Тези сандвичи  ги видях при Юлка преди време, но тъй като закуската е задължителен елемент у нас и те, заедно с другите видове топли сандвичи са с много  често присъствие на масата. 

Продукти: 
6-7 филии  хляб
1 средна глава лук
1 яйце
200 г настърган кашкавал
черен пипер и любима подправка 

Приготвяне: 
* Лукът се нарязва на ситно (нарязан, не смлян, за да не му изтече сока)
* Смесва се с настъргания кашкавал, подправките, яйцето и обърква добре.
*  Сместа се разпределя по филиите 
* Пекат се в сух тиган с незалепващо покритие на средна степен по 2-3 минути от всяка страна -  първо с пълнежа надолу, а  след това другата, която през това време се намаслява с олио.
Вкусни са поднесени както топли, така и студени. 




А другите  топли сандвичи с кашкавал, запечени на парти грил или в загрята фурна на горен реотан са в категорията "Това го знае всяко хлапе". С налични продукти от хладилника, важното е да е топъл и с добре разтекъл се кашкавал отгоре. Като отгоре-то се има предвид отгоре на парче салам, филе или луканка :)))



и Честита пролет!



20 коментара:

  1. Еха, това са точно рецепти за моя син.
    И според него колкото кашкавалът е повече, толкова по-добре.
    Този сандвич с лук е много интересен.
    Чакам с нетърпение завършването на цикъла за сандвичите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз. № 10 имам, но ми липсва 9 :))
      Прав е Кирчо - всеки уважаващ себе си сандвич трябва да събере много кашкавал отгоре :)

      Изтриване
  2. И ние снощи бяхме на кашкавалени сандвичи.
    И твоите с каква съблазнителна коричка са,ммм!
    Честита пролет и много ведро настроение!

    п.п.Вчера купувах кулинарна книга и що да видя-наш Жоро Бордовски каква тухла издал-Бравос!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. книгата е вече на 2 години, Роси!
      На тези сандвичи най-много ми харесва аромата и коричката, която хващат от печенето в тиган :)
      Май често мислим еднакво за изхранването, а :)

      Честита пролет и на теб!

      Изтриване
  3. Честита пролет, Пепи!
    Чудесна е серията със сандвичи,идеята слука ми допада много.
    Желая ти усмивки и слънчево настроение, пролетно вдъхновение и много щастие, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дианка! Слънчева пролет и на теб!

      Изтриване
  4. Честита пролет, Пепи! Нестихващо вдъхновение и безброй усмивки ти желая от сърце!
    За сандвичите каквото и да напиша, ще е малко. ще им се полюбувам, а утре запретвам ръкави и ще ги направя за закуска. Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря, ЕВка!
      Ти направо започвай сандвичена серия :))
      Прегръдки, с пожелания за хубаво утре!

      Изтриване
  5. Пепчо, много интересни сандвичи. Ще взема уикенда да ги направя, много обичам лук. Няма ли да залепне плънката обаче - като гледам твоите каква хубава коричка са хванали...я издай тайната - на силен огън ли, на слаб ли...
    А вкъщи малкият само това иска да закусва - "печени филийки" - сиреч кашкавал с яйце, на горен реотан. Без мръвка отдолу. За батко му - с мръвка. За майка им - да хваща гората май...

    И честита пролет!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честита пролет и на теб!
      Не, не залепват. На тефлонов пека, на средна степен (горе пише) - пр. на 8-9 от 12
      Хващат коричката на кашкавала. Май можеш и мръвка да сложиш под кашкавала :) Все ми се струва, че едно филе под него не би било лоша идея.
      А ти гората :))) За зелено ли?
      Хубава вечер!

      Изтриване
  6. Честита пролет, Пепчо!Желая ти много радост и щастливи мигове с любими хора!Идеята за сандвичи на тиган ще се пробва, изглежда добре!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Соня! Честита пролет, слънчева и усмихната да е и на теб!

      Изтриване
  7. Пепчо,
    чудни сандвичи.... И никакви притеснения не бих имала за миризмата на лук, пред това изкушение във вид на сандвич;)
    Честита пролет!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Щом не ти пречи, Мъхче, давай :))
      Благодаря, честита пролет и на теб!

      Изтриване
  8. Честита пролет, Пеп :) Ако ми се дублира коментара, моля те изтрий единия :)
    Вкусни сандивичи, и у нас добре вървят подобни :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не се дублира :)
      Хубавото им е, че сандвичите са добре засищащи и за обяд, и за вечеря.
      Познавам две госпожици, които могат само на тях да живеят :)

      Изтриване
  9. Викат ми - кашкаваления човек ;) Обожавам сандвичи с кашкавал (без месо... чудно ;)
    Печени, сурови - няма значение. Това са моите сандвичи! Харесват ми и тези и ония в другата публикация, която след малко ще посетя. Мярнах им рецептата някъде и мисля да я опитам. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Непременно ги опитай. И двата са кашкавалени, но с различен вкус, а щом го обичаш - ще ти харесат.

      Изтриване
  10. Хаха, гледам си наблегнала на сандвичите напоследък :)) Лошо няма, вкусно само :)
    Хубава събота, Пепи :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...