При толкова много набран от Балкана през изминалите дни, няма как да пропусна да приготвя още нещо с тази ароматна тревица.
Продукти за форма с размер d28 см. и 4 порции: лист многолистно (бутер) тесто ~ 250 г
100 г левурда/мечи лук (листа)
2 стръка пресен лук
200г . крема сирене
80 г синьо сирене
100 г бяло саламурено сирене
100г кашкавал
3 яйца
Приготвяне:
* Фурната се загрява на 210* без вентилатор /190* с вентилатор/
* Листът тесто се разстила във формата за печене (без да се изтънява). Краищата на тестото се вдигат нагоре, за да се образува ок. 3см. борд. Формата може да не се намаслява, ако е с незалепващо покритие. Може тестото да се разстели върху поставен лист хартия за печене - така когато е готов кишът се вади по-лесно от формата.
* Основата на тестото се надупчва с вилица през 3-4 см.
* Зеленият лук и левурдата се нарязват съвсем ситно.
* Сирената се настъргват в купа, прибавят се яйцата, крема сиренето и нарязаните лучени тревици и обърква добре.
* Сместа се изсипва върху тестото, заравнява и пече в загрятата вече фурна до зачервяване.
* Оставя се леко да се охлади, преди да се нареже.
Страхотно ястие, Пепи! Тесто и зелении са ми едни от любимите съчетания. Благодаря за рецептата, записвам си я! Целувки!❤
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Сонче!
ИзтриванеСигурна съм, че ще ти хареса :) виж, за другите дегустатори у вас не съм сигурна.
Прегръдки!
Пепи,
ОтговорИзтриванечудесна рецепта с див чесън.Обичам го много, но също така и други зелении ми харесват.Комбинирам левурдата с киселец, получава се чудесно и много вкусно.
Поздрави и леки и спорни празнични почивни дни !
Благодаря, Ели, поздрави и на теб! А кишът ще е вкусен със всякакви зелении!
ИзтриванеСнимката! Пак да я коментирам:). Чудесен пролетен киш, Пеп. Поздрави!
ОтговорИзтриванетака снима зетя, Кате :) Може си момчето, идва му отвътре.
ИзтриванеПоздрави и на теб!