29 декември 2019 г.

Вити банички от бутертесто със сирене и праз

       Една бърза закуска, с праз :wink1: за  зимните  почивни дни.  Иначе за обяд, или вечеря :) 
      Общо взето като тези бутерки със сирене и спанак, но завити :) И бързи, защото са с готово бутертесто. Охладените пакети в Била и Лидъл са добри на вкус и почти с чиста съвест заменям домашно приготвеното такова тесто с купеното. 

Продукти за 10 банички: 
2 пак. охладено бутертесто (по 275г са)***
1 стрък праз 
3 яйца  
300-350г сирене

Приготвяне
* Празът се нарязва съвсем, съвсем ситно. 
* Смесва се с настърганото сирене, двете яйца и единият белтък.
* Фурната се загрява на 220*. Тавата  се покрива с хартия за печене (обикновено тестото в тези пакети е завито в  такава хартия )
* Тестото се разстила на масата.  На тясната част на листа се разпределя ивица плънка - с дебелина на палец. Тестото се завива напред на руло, колкото да обгърне веднъж и половина плънката. Срязва се (много е лесно с ножа за пици). 
* Това руло се завива на охлювче и поставя в тавата за печене. 
* Така се приготвят и завиват и  останалите банички. 
* С върха на много остър  нож се правят по  няколко нареза отгоре и намазват с отделения разбит един жълтък. 
* Пекат се около 15-20 мин. в загрятата вече фурна на средна скара - до зачервяването им. 

***Преди време ползвах и замразеното бутертесто на Лидъл, но след като му смениха опаковката явно смениха и качеството :) Ако вие имате добра и изпитана марка - разбира се, ще си ползвате него. 

2 коментара:

  1. И аз използвам готово бутер тесто и кори за баница Пепи.В това забързано ежедневие е лесно и удобно да се приготвят традиционни банички или дори пица с бутер тесто.Твоите вити банички са чудесни.Правила съм подобни и се получават и на вид и на вкус много добре.
    Поздрави, Весели празници !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Ели, удобство е.
      Благодаря ти!
      Честита да е новата година за теб! Здрава, добра и успешна!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...