Една много бърза рецепта за сладка, млечна баница, каквато правя, но този път е с боровинки и с крема сирене в млечната смес. Сочен десерт и не-убийствено сладък. Следващия път си мисля с малини да я направя, които дори са малко по-кисели. Плодчетата ми са пресни, но могат да се сложат и замразени. Времето за приготвяне е 15-на мин, а след още 30 имате една тава със сочен, ухаещ на масло сладкиш.
7 бр. фини кори/листи за баница
120 г масло
200г натурално крема сирене
500мл прясно мляко
3 яйца
160-170г захар
2 ванилии (лимонова ползвам)
250-300г боровинки
3-4 лъжици кафява захар
Приготвяне:
* Маслото се разтопява. Тавата за печене се намазва обилно с него.
* Всеки лист кора се намазва с разтопеното масло - тънко с четка.
* Кората се набира като хармоника и завива на охлюв. Поставя се в тавата.
* Когато всички кори са завити, тавата се поставя във фурната и пече на 170-180 до леко зачервяване - тази тава ми е стъклена и поставям в студена фурна, но когато е метална, поставям в загрята и се изпича по-бързо, затова не уточнявам времето.
Приготвяне:
* Маслото се разтопява. Тавата за печене се намазва обилно с него.
* Всеки лист кора се намазва с разтопеното масло - тънко с четка.
* Кората се набира като хармоника и завива на охлюв. Поставя се в тавата.
* Когато всички кори са завити, тавата се поставя във фурната и пече на 170-180 до леко зачервяване - тази тава ми е стъклена и поставям в студена фурна, но когато е метална, поставям в загрята и се изпича по-бързо, затова не уточнявам времето.
* Запечените кори се заливат със сместа и оставят се за 5 мин. да поемат добре от млякото.
* Поръсват се 2/3 от боровинките; тавата разклаща да паднат надолу, прибавят се и останалите.
* Поръсват се с кафявата захар и тавата се връща във фурната.
* Тавата се изважда и баницата се поръсва с пудра захар.
правя я почти по същия начин - с други количества, но при навивавеното слагам и малко захар, леко намазвам с кремата и поне 4-5 плодчета. Поздрави!
ОтговорИзтриванеПри повече кори може би трябва да се увеличи и заливката?
ОтговорИзтриванеЕстествено, трябва да се увеличи.
Изтриване