15 януари 2024 г.

Банички със сирене

 

       Баници и банички обичаме всякакви, а фаворити са ми гюзлемите, заради хрупкавите корички. На тези въздушни банички попаднах в Инстаграм, на страницата на една дама, много хвалени. Истината е, че са много лесно, наистина вкусни, но не чак аууу, като например гюзлемите, или баничките на тиган с хрупкави корички. Докато са топли са надути  :-) въздушни, после естествено се спихват.  Но така и така съм ги направила :) ще ги покажа, на някой може повече да се харесат. Снимките са поетапни и много добре дават представа как се приготвят. 


Продуктите са: 
1 пакет триъгълни турски кори за баница 

100 мл прясно мляко 
100г кисело мляко 
3 с.л. олио 

125 г масло 
плънка: 
~350 г сирене 
2 яйца 

за намазване: 
2-3 с.л олио, 2 лъжици прясно мляко и сусам за поръсване

Приготвяне: 
* Сиренето и яйцата се намачкват.
* Маслото се разтопява.
* Киселото и прясното мляко се смесват с олиото. 
* Фурната се загрява на 200* 
* Тава за печене се застила с лист хартия (двете тави на фурната излизат от 1 пакет кори)
* Взема се лист и намазва с разтопеното масло. 
* Върху него се поставя друг лист и намазва с млечната смес 
* В широката част на триъгълника - както се вижда на снимката,  се поставя пълна лъжица от плънката. 
* Върхът на двете кори се прегъва към широката част. 
* Двата края от широката част се прехвърлят върху него - получава се триъгълник, както се вижда. 
* Нареждат се на хартията в тавата за печене. 
* Когато всички са готови се намазват с разбитото прясно мляко с олио и поръсват със сусам, или други семена. Тук може да си намажете и  с разбито яйце.
* Пекат се з загрятата фурна, малко под средното ниво на фурната до зачервяване - тънички са и няма какво да им се изпича отвътре, а се и виждат как бухват. 
Ами това е :) Може да ги пробвате за разнообразие, но следващия път бих ги сложила както са така сгънати на тиган. Ще споделя, като го направя. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...