Една наслада за небцето! Телешките бузи са си крехко месо, което обикновено готвя на телешко варено. Този път го реших да е печено, заради другите два вида чорби, които днес сготвих - три щяха да са много :-). Най-лесно и бързо - с бира, в плик за печене, бавно и на ниски градуси.
Продукти за 4 порции: ~800-900г парче месо телешки бузи
60-70г масло
300мл светла бира
смес за намазване:
3 с.л. олио
1 скилидка чесън
2 щипки сол
1-2 иглички розмарин
щипка риган
5-6 стръка магданоз
2-3 листенца кервиз/целина
Приготвяне:
* Всички подправки се пасират до гладко.
* Парчето месо се намазва със сместа и оставя в хладилник, покрито с фолио за свежо съхранение за ок 12ч.
* Изважда се и прехвърля в плик за печене (по-умно е направо да си се постави в плика за печене и с него в хладилника :-) )
* Върху него се разпределя маслото; до него се налива бирата.
* Пликът се завързва здраво. Когато пека в такива пликове, обикновено използвам два - един в друг. Случвало ми се някой да се пукне, затова се презастраховам.
* Поставя се в загрята на 200* фурна и пече ок 10-15 мин - докато се види, че бирата в плика е завряла.
* Фурната се намалява на 150* и пече ок 2,5 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар