Пастет от бял боб с пушена риба
Много обичам празничните цветове на Коледа и баба Марта :) все са в бяло и червено. За разлика от цвета днешния пастет, но пък той компенсира с добър вкус. Риба и бобена салата/ пастет от боб винаги са добра комбинация, а тук и с приятния пушен аромат на рибата. Много бързо предястие, или за намазване на филийки (и на резен краставица е вкусно установихме тази вечер), защото и бобът е готов - сварен, и рибата е готова - пушена. Винаги може да си сварите повече боб, когато готвите и отделите, за да направите пастета. Но варианта с готов, сварен е много удобен :)
Продукти:
400г сварен бял боб
100г филе от пушена скумрия
100г пушено филе от сьомга
50 мл течна готварска сметана
50 мл олио
щипка пушен червен пипер
за украса:
зелената част на 2-3 стръка пресен лук
щипка лют пипер на люспи
Приготвяне:
* Бобът се отцежда, измива с чиста вода и оставя в гевгир за 10-15 мин. да се отцеди добре.
* Всички продукти се поставят в чопър/блендер и пасират до гладкост.
* Съхранява се в хладилник в затворена кутия.
* Преди сервиране се поръсва със ситно нарязан пресен лук, или люспи лют пипер.
Интересна комбинация на пушена риба и бял боб.За мен лично твърде тежка храна, но е наистина вкусно и много красиво.Чудесна разядка за гости.
ОтговорИзтриванеПоздрави Пеп !
Да, Ели, тежичък е, затова го хапнахме с краставица. Но пушеният вкус си струва да се направи.
ИзтриванеПоздрави и честита баба Марта!
И аз ги обичам цветовете и празниците и блога ти обичам:))) Честита баба Марта! Бъдете живи, здрави, бели и червени във вас да блика щастие и любов! Пролетно настроение в душите! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Кате!
ИзтриванеЧестита баба Марта, здраве и щастие на всички ви!
Поредна разкошотия и по мой вкус, Пепи.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, поздрави и честита да е Баба Марта,
със здраве, късмет и много пролетно вдъхновение!
Благодаря ти, Диди!
ИзтриванеЧестита Баба Марта и на теб да е!