Продукти за 3 порции:
3 бр. пилешки филета по ~ 300г
1 кутия маскарпоне 250 г
3-4 с.л. песто от босилек
и още 3 с.л. зехтин
сол
5-6 с.л. галета
3 с.л. настъргано твърдо италианско сирене (пармезан, пекорино, грана падано.)
100мл бяло вино
100мл вода
Приготвяне:
* Пилешките филета се сцепват на 3, за да се оформят като пържола. Отрязвам долното крайче, защото там филето е тънко и за да не прегаря, докато по-дебелата част се изпече.
* Поръсват се с 1-2 щипки сол, прибавят се с пестото и зехтина, размесват се с ръка и прибират в хладилника в купа с капак за ~12 ч. (или повече)
* Фурната се загрява на 200*
* Филетата се изваждат от хладилника и всяко се разстила на фолио за свежо съхранение, или полиетиленов плик. Останалото песто от купата се разпределя по филетата.
* В средната част на всяко филе се разпределя 3 лъжици маскарпоне.
* Завиват се стегнато.
* Овалват се в смесените галета и пармезан/грана падано. Панировката се притиска по месото, за да залепне :) и да е повечко.
* В тавичка (сравнително малка, като за трите филета) се наливат виното и водата и поставят готовите рула.
* Пекат се в загрялата вече фурна за 20 мин.
* Тавата се изваждат, оставят се да починат 5 мин. и сервират с гарнитура, или салата по избор.
И още нещо, което не влезе във фотосесията, просто защото съм забравила да сложа купичката със соса до чинията Към малкото сос, който остава след печенето на месото се прибавят 3 лъжици (толкова остава в кутията) маскарпоне и пасира. Чудесно е това сосче за месо, горещо го препоръчвам!
Много вкусно изглежда, Пепи!
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение за вечеря 🙂
За мезе било... представяш ли си? Не стига го убеждавам на 3 месеца веднъж да яде пилешко..
ИзтриванеМного апетитно е това чудо.
ОтговорИзтриванеЩе се хареса и на нас :)
надявам се да го одобри девойката :)
ИзтриванеПепи,
ОтговорИзтриванепрекрасно е това твое предложение.Единственото, което не ми стана ясно е как резцепваш на 3 пилешкото филе.Аз едно филе го разцепвам на две части .Чудесно се е получило с този невероятен пълнеж.Ние използваме само домашни кокошки и пилета.Така,че може и с тяхно участие да се получи добре.
Поздрави !
Като започнеш да цепиш с ножа, не започваш по средата на дебелината, а малко по-тънка част хващаш - т.е. като сцепиш, едната ти част е тънка, другата е два пъти по-дебела. После продължаваш от там с дебелата част и я изцепваш на две и нея - така се отваря като книга.
ИзтриванеЧудесно е за домашното месо :)
Вече разбрах как става от твоето подробно обяснение Пепи.Благодарности !
ОтговорИзтриване