25 май 2010 г.

Мързеливи чебуреки


Идеята за тях ми даде Лабрекс от форума на бг-мамма. Тя пък я видяла в руски кулинарен форум. А те, както е известно са източник необятен на идеи, отвори ли човек да гледа и се загубва в тях..... blush2blush2 Чебуреките се правят от тесто, с пълнеж ...... дълга работа. За тези мога само да кажа - страшно вкусни и бързи, много засищащи - както за закуска, така и за обяд или вечеря smile1.  Нещо като панирани  принцеси с кайма. И страшно нездравословни, ама blush2blush2 това е друга тема.

Продукти:
8 филии

около 300-350гр кайма - овкусена за принцеси. Купвам или готови кюфтета без лук, или омесвам кайма с подправки и газирана вода
5 яйца
5-6 с.л. кисело мляко
5-6 с.л. брашно
щипка сол и черен пипер - моя добавка

олио за паниране - около 2см. дълбочина

Приготвяне:
* Филиите се режат на половинки (по-лесно е за обработка, а може и на фигурки)
* Мажат се с овкусената кайма.
* Сместа за паниране се разбива
* Филиите се потапят от двете страни в нея и панират.
* Пържат се до зачервяване от двете страни - трябва им по минута.
* Сервират се със зеленчуци или айран smile1


А на първите снимки са с парче кашкавал/моцарела между каймата и хляба - още по-вкусно blush2

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...