или Белтъчени кексчета
3 белтъка
90 мл прясно мляко
90 гр. масло
170 гр брашно
170 гр захар
1 бакпулвер
щипка сол
кората на 1 лимон, ситно настъргана
Крема е разбита сметана. Ягодите са само декорация тук.
Без миксер. С телената бъркалка за яйца. Продуктите се бъркат, колкото да се смесят.
Ягодите са само декорация тук.
Ягодите са само декорация тук.
Приготвяне:
* Маслото се разбива със захарта; прибавят се разбитите с вилица белтъци, обърква се и малко по малко се прибавя млякото.
* Брашното се смесва с бакпулвера, настърганата лимонова кора и щипката сол в купа.
* По малко се прибавя от течната смес към него и разбърква, докато я поеме.
* Форма за мъфини или кексчета се зарежда с хартиени капсули и пълнят със сместа (2/3 от височината им)
* Поставят се в загрята фурна - 170* да се пекат до проба с клечка.
Пепи,
ОтговорИзтриванемъфините изглеждат много добре и предполагам са апетитно вкусни. В сезонът на ягодите е грехота, ако не направим нещо толкова ароматно с тях.
На мен пък ми останаха 6 жълтъка и се чудя какво да забъркам.
Слънчева неделя
Благодаря, Дани :) Слънчева неделя и натеб и много пролетно настроение!
ОтговорИзтриванеАз мислех да пасирам ягодите и сложа в мъфините, но девойчето не ми одобри идеята, затова направих Крем с тях. И съмбезкрайно учудена от истинския вкус, който имат ягодите тази година, не са гумени, а сочни и ароматни.
А ти с толкова жълтъци би могла хубав крем да направиш :)
Пепчо, прекрасна идея /особено за останали белтъци /:)
ОтговорИзтриванеТова с клечката и домързяването нещо ми е познато ?!!!
Слънчева нова седмица!
Пепи,
ОтговорИзтриванечудесни са кексчета -
много свежа и ароматна комбинация.
А аз обичам препеченко...
Хубава неделя, Диана
Благодаря, Дани, Дианка :)
ОтговорИзтриванеЗначи да не се вживявам, че бяха малко препечени ....
Хубава и успешна седмица и на вас!
Прекрасни са, даже и да са препечени, пак си взимам две-три за кафето. :)
ОтговорИзтриванеЕкстра са! И с тази сметана и ягодки отгоре... ммм прелест!
ОтговорИзтриванеУсмихната седмица, Пепи :)