6 декември 2020 г.

Питка

 

Честит празник на всички, носещи името на Св. Николай!  Носете си името със здраве! 
Ние след малко ще се почерпим, но показвам каква пита направих за празника :) Основното ще е от  именика.

Тестото на питката е по рецептата за тази фокача  Другото се вижда как е наредено :) 


 

7 коментара:

  1. Следя с интерес блога Ви, а рецептите са много полезни за мен. Бих искала да попитам от какво са маковете. Предполагам, че са от червено цвекло. Освен магданоз какви други зелении са използвани и какво има в пестото за намазване? Страхотна красота за предстояшите празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,
      Мачовете са от ленти обелен домат. Честито е от босилек, съвсем фино. Зелените листенца са магданоз и САЛВИЯ, но може да сложите други.

      Изтриване
  2. Благодаря зя бързия отговор.

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна е питката ти, Пепи! Като картина с макове!

    ОтговорИзтриване
  4. Пепи, много ми хареса украсата на питката!!
    Въпросът ми е, дали втората половина от тестота мога да съхраня в хладилника за близките дни?
    Искам да направя украсената фокача за Ивановден.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Можеш, разбира се. Два дни спокойно може да си изтрае тестото в хладилника, а ако не искаш да правиш пак пита, може да направиш пърленка, или някакви охлювчета-пица, кифлички----

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...