Аз определено си нямам проблеми с разтичането на панирания на кашкавал при пържене, но от доста време в интернет (при Петя Славчева видях за пръв път) се върти паниране на кашкавала в кори за баница, като лесен и успешен метод да не се разтича. Е, наканих се да го направя. Наистина не се разтича - няма как, защото кашкавала е увит в кората. Този метод е и по-чист и бърз начин за паниране от стандартния с потапянето му в яйца-галета-яйца. А след панирането на кашкавала с останалите яйца и кори си спрятаме една баница със сирене
Паниран кашкавал в кори за баница
Необходими за 4 порции са:
~ 600-700г кашкавал
4-5 яйца
фини кори за баница
олио за пържене поне 1 см дълбочина на олиото)
Приготвяне:
* Кашкавалът се нарязва на плочки, с дебелина по желание (~ 1,5 см).
* Корите са срязват на 4 (или на 8, зависи колко голямо е парчето кашкавал/сирене) .
* Всяка плочка се увива в кора като пакетче.
(ПП: тук по-белите парчета са сирене; виждат се. Тъй като то е по-мокро, още като го завих, корите се навлажниха и тези парчета се потапят в яйцата, без да се задържат в тях)
* Яйцата се разбиват с щипка сол.
* Приготвените пакетчета се потапят в разбитите яйце, задържат се 5-6 сек. - да се напои обилно кората и се пържат в загрятата мазнина от двете страни до зачервяване.
* Изваждат се на кухненска хартия да се отцедят от мазнината.
Това е :) Общо отнема около 30 мин., заедно с подготвянето и пърженето.
Следващия път задължително ще включа топено сирене и бяло саламурено сирене за паниране, защото това последното като се реже за паниране много лесно се начупва и трудно панира цяла плочка.
Ей, Пепчо, май бях виждала някъде тази идея, но не съм я реализирала. като гледам твоето творение, взех много да съжалявам. Много добре изглеждат кашкавалчетата!
ОтговорИзтриванеРеализирай я, Мъхче :) Никой не позна, че са увити в кори за баница :)
ИзтриванеОх,мале,безумно апетитно и обзалагам се греховно вкусно е това нещо,Пепи!
ОтговорИзтриванеИ със сигурност по-малко цапащо от топенето в яйца-галета-яйца.
Това,което при теб ми хареса е,че не мажеш корите с масло и че даваш ценното уточнение добре да се напоят в яйцето,затова при теб в разрез няма сухи кори.Абе който си е майстор,веднага си личи!
Великолепна рецепта за пореден път!
Прегръдка от мен и пожелание за хубаво утре!
Роси, кашкавалите са достатъчно мазни; пърженето само по себе си обещава мазнина :) за да мажа корите с масло. Никакъв смисъл няма. При завиването кората става 2-3 пласта някъде, затова е достатъчно да се задържи в яйцата. Напояват се добре.
ИзтриванеБлагодаря ти, прегръдка и от мен, мила :)
За мен тази идея е нова -
ОтговорИзтриванезвучи лесна, гарантиращо вкусна и изглежда страхотно...
Поздрави и много благодаря, Пепи!
Да, Диди, гарантирано е лесна. и по вкус не отстъпва.
Изтриванепоздрави и хубав уикенд на теб!
Още една хубава идея, Пепи! Благодаря ти! Ще го опитам съвсем скоро :)
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да споделиш, като го направиш, Снежи :)
ИзтриванеИ аз го гледах тези дни из фейса, но докато се наканя:))) Много ми харесва, Пепи и както казваш кашкавалът проблеми няма да създава, там ще си стои и няма да го гоним из тигана:). Чудесно направи, че го сподели, на много хора ще е от полза рецептата, а мен успя да вдъхновиш за кой ли път и утре с корите за баница ще си панирам кашкавал:). Прегръдки от мен и прекрасни почивни дни!
ОтговорИзтриванеНаправи го, Кате :) не се чуди. Радвам се, че съм ти вдъхновение :))))))))) ако знаеш аз колко такива имам от вас :))
Изтриванепрегръдки и от мен!
Това е просто чудесно, Пеп! Ама наистина много ми харесва, много!
ОтговорИзтриваненалей по бира и да го започваме :)
ИзтриванеА, това вече е супер и ще се пробва!
ОтговорИзтриванеще те следя аз да видя :)))
ИзтриванеБодвам си едно кашкавалче, така да го обичам Пеп, благодаря! :))))
ОтговорИзтриванеда ти е сладко, Ани :)
ИзтриванеГениално! Сигурна съм, че освен красиво е и много вкусно, Пепи! Прегръдка! :)
ОтговорИзтриванеопределено е вкусен така, Еви :)Прегръдка и за теб!
ИзтриванеЛесно и ефективно.
ОтговорИзтриванеСупер идея. Браво, Пепи.
Да, Ели, ама не е моя :) аз само я рекламирам :)))
ИзтриванеСупер пробвах със сирене! Вкусотийка Благодаря!
ОтговорИзтриванеаз още не съм се наканила за сиренето, но тази седмица му е ред :)
ИзтриванеМного се радвам, че си пробвала вече и ви е харесало :)
Рецептата изглежда лесна, а резултата сто на сто си заслужава. Но аз избягвам пърженето, за това, бих желала да попитам, има ли начин да се изпълни това ястие на фурна и, ако да, на какви градуси и горе долу за колко време се пече?
ОтговорИзтриванеНе съм пробвала, но предполагам, както нормалния паниран кашкавал на фурна и този ще стане.
ИзтриванеФурната силно загрята, на мах градуси, с вентилатор , ако има. Панираш ги, слагаш на застлана с хартия зе печене или подмазана тава и печеш - нормално панирания кашкавала става за 10 мин.
Потърси кашкавал на фурна-Щъркелово гнездо в гугъл, ще ти излезе един много вкусен кашкавал, който се прави във фурната.
Благодаря за идеята!Сам се чудя че не съм се досетил,досега съм го замразявал преди пържене
ОтговорИзтриванеами ха де :) човек не се сеща всеки път сам. Понякога у трябва мааалко побут :)
Изтриванеизключително сполучлива рецепта Благодаря много и със саламуреното и топеното е много вкусно
ОтговорИзтриванеМоля :) да ви е сладко :)
ИзтриванеОтзивите за него са прекрасни, затова ще го пробвам!
ОтговорИзтриванеПри мен и резултатите винаги са прекрасни !
ИзтриванеПанирания кашкавал сам по себе си е много вкусен,а с корите за баница ощо повече.Невероятна рецепта.Поздрави и успех.
ОтговорИзтриванелиста за баница е тъникъч и не се усеща, дори там, където са 3-4 ката вече от прегъването, се напоява в яйцата.
ИзтриванеПоздрави и на Вас!
Ей, Пепчи, как съм пропуснала това да го видя!!?? Прекрасна идейка, защото аз винаги имам проблем с разтичането - ще го пробвам още тази вечер и ще докладвам как аджаба съм се справила :) :) !!
ОтговорИзтриванеПрегръдчица, мила и хубави почивни дни!!
Ще чакам да те видя в отчетната, Руми :) Моят отчет от снощи е с кашкавал, сирене и топено сирене - ей това пък почти винаги се разтича, освен ако не е замразено в камерата преди паниране.
ИзтриванеПрегръдка и за теб и хубави почивни дни!
Пепчи, стана страхотен и много, много лесно, а и домашните много го харесаха (правих го сигурно десетина пъти от както съм видяла рецептата)!! Благодаря!!
ИзтриванеПоздрави!!
Ей, много се радвам! Да ви е сладко, Руми!
ИзтриванеЩе напазарувам продуктите и още днес ще нахраня моите канибали.:)
ОтговорИзтриванеНадявам се вече да е сготвен и изяден :)
ИзтриванеСветли празници!
Спирам да гледам и чета! Ще ми стане лошо. На диета съм! Ще го прбвам...след диетата.
ОтговорИзтриванеА'да видим :)
Изтриванепоредната сполучлива рецепта,която изпробвахме тази вечер!Благодарим ти Пепчо!
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко! (или соленко де :))
ИзтриванеВ къщи сме пробвали всички варианти с кори. Решихме че топенето им в яйца преди пържене можем да го спестим ,защото вкусът не се повлиява отрицателно,а и така ограничаваме излишните калории.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, рецептата е изпробвана и оценката е висока😉! Единствено не го изпържих, а изрекох на фурна. Стана превъзходен.
ОтговорИзтриванеСтрахотно! и печен става добре да!
ИзтриванеАз изпекох кашкавала,но го завих в 1 лист кора.Следващия път ще го завия в 2 листа защото малко се разтече.
ОтговорИзтриванеКато се пече се готви малко по-бавно и разтича, да. Нищо, слагайте в 2 кори.
Изтриване