този Дейвид Роко.
Всичко за него е в линка, но аз да споделя моите впечатления - много лъчезарен, темпераментен и обаятелен млад човек. Като италианец независимо, че е роден в Канада. Който обича да готви за приятелите и семейството си. А както в едно предаване каза и негов приятел „Не може да играе футбол, но готви страхотно!” - епизод, в който изгубиха на футбол с неговя отбор, затова пък им спретна ей тази невероятна паста, която е толкова вкусна, че ми идваше да си я хапна с хлебец, както казва наш приятел. Ако можех и снимка да докарам свястна..... ама тя пастата е един такъв нефотогеничен продукт (абсурд вината да е в задапаратното устройство
Ето и рецептата му, заедно с моите дреееебни промени
Продукти за 6-7 порции:
1 пакет паста 400 г (без значение каква, аз вече казах, че ще ядем лингуини
1 консерва домати 700-800 г.
1 голям патладжан (ок. 400г)
1 малка глава лук
5-6 скилидки чесън
сол на вкус
1 равна с.л. захар
60-70 мл зехтин не олио
шепа сушени домати (накиснати в оня зехтин, дето ще готвим с него)
и още две - маслини, без костилки
две три щипки риган (по оригинала на Дейвид е с босилек, ама аз и босилек
парче пушено сирене около 180-200г (най-вкусно е със скаморца)
парче моцарела около 200г
200 г варено пушено филе (това от мен)
ПП: 8 години по-късно :) босилек отдавна съм включила в менюто :), а пастата е еднакво вкусна приготвена както с босилек, така и с риган.
Приготвяне:
* Патладжанът се бели, режи на кубчета и поставя в купа с пресолена вода
* През това време пастата се поставя да свари според указанието на пакета. Искам да отбележа, че аз не я мия, когато е готова, но я варя в много вода - 1 пакет в 3-4 л. вода
* Патладжанът се измива добре и задушава с 3-4 с.л. вода и зехтина до омекване. Изважда се с решетъчна лъжица в тавата за печене.
* Лука и чесъна се нарязват на ситно, запържват в останалата мазнина за не повече от минута, прибавят се доматите - пасирани или намачкани, заедно с нарязаните сушени домати и задушават за 10-на мин. Посолява на вкус, прибавя се захарта, ригана. Изваждат се при патладжана и пастата, прибавят се нарязаните маслини, нарязаното пушено сирене и филе.
* Обърква се добре. Отгоре се нарязва моцарелата и поставя да се запече докато се разтопи - фурната се излючва, тавата оставя за още 2-3 мин. вътре, за да получи приятния загар :)
Пепи,
ОтговорИзтриванетази зелена муцунка срещу босилека ме разсмя :)
Защо не го долюбваш?
Рецептата е страхотна / сега ще погледна и Роко/
Любими зеленчуци,
още по-любими сирена :)
Е, и на пилешкото филенце няма да се мръщим!
Прегръдки и прохладна седмица!
Дани, неколкоктратно се опитвах да харесам босилека, първо в сос, после на салата но не, не е моята подправка той. Две-три години след първата проба пак му дадох шанс, но повече няма да пробвам -явно няма да си променя вкуса за него.
ОтговорИзтриванеФилето е свинско - варено пушено, тип шунка. но от месо :)
Хубава и дано да е по-прохлада идната седмица :)
Да,да,да,да!!!!Правя я веднагически .... Толкова умопомрачително изглежда ... мммммммм .........
ОтговорИзтриванеХа, Дейвид Роко и на нас с щерката ни е любимец, доста е обаятелен, като се има предвид, че тя е само на 1г. и 10 мес., но успя да го оцени подобаващо ("пуни Девид Око" - в превод "пусни Дейвид Роко") :)
ОтговорИзтриванеА за ястието нямам думи, обичам всичко, което съдържа патладжан, а тук той е в страхотна комбинация и ще е много вкусно. Ще пробвам!
Спорна и вкусна седмица, Пепи!
Ооо, Лети, малката госпожица е впечатлителна :) Ама той наистиа е винаги усмихнат и при него всичко се равива много динамично, как да не го хареса :)
ОтговорИзтриванеХубава и прохладна седмица и на теб :)
Йоли, ще се радвам да ти хареса :)
Пепи,
ОтговорИзтриванечудесно изглежда!
Харесваме Дейвид Роко,
допада ми и новият ти начин на снимане и представяне.
Поздрав и усмихната нова седмица, Диана
Пепи и ние сме макаронари :)
ОтговорИзтриванеМного ни харесват всякакви макаронени гозби!
Тоя кашкавал така апетитно се е зачервил.... че вече съм гладна след твойте снимки!
И на мен ми харесва предложението ти, Пепи :) Любима ни е комбинация на паста с патладжан и домати.
ОтговорИзтриванеИ със снимките си се справила много добре :)
Поздрави и усмихната седмица :)
Дианка, благодаря ти :)
ОтговорИзтриванеМария, ние от скоро сме почитатели на пастата, двамата ни мъже упорито отказваха да ядат до преди година :}
Благодаря, Тони, аз доста се двуумих след предаването, не знаех моите хора как ще приемат патладжана с паста. :) не го усетиха, но наистина вкуса на паста с домати и патладжат е страхотен )
Поздрави за вас, мили дами и мтого усмивки през тази гореща седмица :)
И аз съм фен на Дейвид Роко, по ред причини, на босилека също (засадила съм си три саксии на работа)а за пастата е повече от ясно особено след като знаеш, че съм луд фен на всичко италианско.
ОтговорИзтриванеЧудесна рецепта Пепи, дори и както си я облагородила :) Поздрави за слюнкоотделящите снимки!
Не успявам да гледам Фиеста редовно,но съм попадала няколко пъти на Дейвид Роко и го харесвам.Записала съм си една негова рецепта и чака ред за проба :)
ОтговорИзтриванеПепи,харесва ми интерпретацията ти по рецептата и стила ти на писане също!
А иначе аз съм луд фен на пастата,а още повече на босилека:)
Поздрави!
Благодаря ви, Диди, Мими :)
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни на вас!
Голяма вкусотия, Пепи! Много апетитно изглежда и няма начин да не се пробва :)
ОтговорИзтриванеЩе чакам да споделиш дали ти е харесала, Радост!
ИзтриванеЩе се пробва!
ОтговорИзтриване