20 април 2010 г.

Калмари, октоподи и миди със зеленчуци

или Морски дарове със зеленчуци smile1



Продукти за 7-8 порции:

около 1кг почистени и сварени морепродукти, нарязани на едро
1кг зеленчуков микс
сока на 1 лимон
150 мл бяло сухо вино
1/2 пак. подправка за риба на Котани
5-6 лъж. зехтин
сол на вкус
1 пълна с.л. червен сос Табаско

Приготвяне:
* Сварените и изчистени морепродукти се нарязват на шайби, опашчиците и мидите цели.
* В голяма тенджера се поставя зехтина и бялото вино.
* Когато заври се изсипват зеленчуците и варят за около 10 мин (до не пълно омекване, трябва да са хрупкави)
* Прибавят се всички останали продукти, изчаква се да закъкри и разбърква два три пъти за 5-6 мин. и маха от котлона.

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...