27 април 2010 г.

Палачинки с пилешко месо

Ще си призная, че откакто преди година видях Сънят на майстора на Жоро blush2 blush2 мен не ме хваща сън. Всеки път, когато правя палачинки си казвам, че ще заделя и направя, всеки път точно преди да ги напълня и изпека, те изчезват немистериозно smile1
Този път обаче си закусихме палачинки със сладко и още същия ден ги направих, за да не им се случи случка пак.
Много, много ни харесаха. И на нас, и на гостите вечерта, когато сервирах от тях като предястие. И ги увековечавам тук smile1


Продукти:

8 готови палачинки (направени предварително, добре изстинали
500 гр пилешко месо - сварено и обезкостено, нарязано на дребно
200 гр шунка (или варено пушено филе)
200 гр гъби
пушено сирене
100+200г кашкавал
200+400мл прясно мляко
3 с.л. брашно
1/2 пак масло (60-70гр)
2 яйца
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
* Месото и шунката се нарязват на ситно; прибавят се гъбите и задушават в тиганс половината от маслото.
* Когато омекнат и гъбите, се прибавя настърганото пушено сирене, по-малкото парче кашкавал, солта и черния пипер, 200 мл прясно мляко.
* Изчаква се да заври; къкри 4-5 мин и отстранява от котлона.
* Намазват се палачинките с охладената смес не много дебело и се завиват на рула.
* Нареждат се в намазана с останалото масло тава, докато се напълни. Ако остане от сместа се разпределя между палачинките.
* Яйцата се разбиват, прибавят се брашното и прясното мляко - 400-те мл., посолява на вкус и изсипва сместа върху палачинките.
* Настъргва се с останалия 200гр кашкавал и запича до зачервяване.
* Еднакво вкусни и топли, и студени.

15 коментара:

  1. Чудно предложение! Както винаги от теб! :-)

    ОтговорИзтриване
  2. е, Пеп-4о, тъкмо на запичането си спряла!!!
    хайде, чакаме

    ОтговорИзтриване
  3. Обожавам ги по този начин,Пепи:)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Сега ще довърша, Райне :)
    Поздрави и хубава вечер и на вас!

    ОтговорИзтриване
  5. Много харесвам палачинки със солен пълнеж, Пепи.. Страшно вкусно предложение е това!

    Вкусни, спорни и здрави дни :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря, Дими,
    Слънчеви и усмихнати дни и на теб!

    ОтговорИзтриване
  7. Пепи, с тези палачинки и моят сън си отиде! Много ги обичам, а хубавото е, че с плънката може да се правят безброй комбинации! Благодаря за споделената рецепта! :)
    Уютна и спокойна вечер ти желая, спорен утрешен ден! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря, Ева :)
    Хубаво утре и на теб пожелавам :)

    Наистина това е хубавото на солените палачинки, че пълнежа винаги може да бъде разнообразен и всеки път изненадващ.
    Но сега спя спокойно :)))))))

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесно предложение Пепи, много ми хареса идеята и при първа възможност ще я опитам.
    Хубав уикенд ти желая :)

    ОтговорИзтриване
  10. Това е рецепта, с която може и най-злоядият да прояде :)))
    Много вкусно предложение.
    Чудесна си както винаги, Пепи :)

    Много усмихнат и слънчев уикенд :)

    ОтговорИзтриване
  11. Наистина са страхотни, Ина, Жоро е бил прав да ги сънува :)
    Благодаря, Мими :)
    Благодаря, Ина :)

    Хубави почивни дни и много,много усмивки и на вас!

    ОтговорИзтриване
  12. Рецептата е изключително вкусна!Тази вечер я приготвих за моите гости-останаха очаровани.
    Не е тежко ястие , а доста насищащо.
    Въобще искам да изразя възхищението от богатството на вкусни рецепти в блога ти.Има много неща ,които ми допадат и ще опитам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за доверието, Гери! Радвам се, че ти харесват предложенията ми :)

      Изтриване
  13. Здравейте, pep-4o!

    Какъв е грамажът на пушеното сирене?
    Готвя с Вас вече повече от 10 години 😊

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Около 150 г. Но и 100, или 200 да сложите, няма да сгрешите.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...