Днес едва ли някой ще търси начини за използване на останалите от Великден яйца, но пък може идея за салата с тях да му допадне от предложените тук. Ние почти никога нямаме такъв проблем - обикновено стигат до 2-3 салати, но пък предложенията са достатъчно вкусни ( да си ги похваля) и си струва да се правят и не само след Великденското чупене на яйца.
На първо място е руло Стефани, разбира се. Познато на всички ни.
Мой фаворит са тези Яйца в сос от яйца - сега има и прясна салвия, момента да си ги направите е идеален ( а у нас преди 3 дни отново бяха за вечеря )
Още едно предложение за основно ястие, докато има пресен лапад (не че и със спанак не може, а него го има през цялата година) - Мусака с лапад и варени яйца.
Конкильони с кайма и варени яйца - щом има паста, кайма и яйца, няма какво повече да добавя .
Следват много ефектните Яйца, мариновани в сос от червено цвекло .
Тук са "гарнирани" с рибка, което за домашните е изключено, но аз не се притеснявам да ги смесвам. Може би, защото просто не съм имала проблеми с яйца и рибни, взети заедно (да чукна на дърво :)
Сега едно ефектно предястие - пластове от настъргани яйца, сирена, пастет от маслини...
И няколко салати
Яйчена салата с маринована целина (по-точно - селъри, не нашата градинска целина)
Салата от моркови с варени яйца
Пълнени яйца с мус от гъби - едни различни пълнени яйца.
или пък любимата в къщи вълча салата - Салата с варени яйца и пастърма. С която може да се изхранваме цяла пролет, само пастърма да има.
Пастет от крема сирене и варени яйца
Може разбира се и в една голяма салата "Гнездото на глухаря" да се вложат. Стига да намерите добра компания, която да я сподели с вас.
Едни яйца с интересно заглавие - по Сардски - яйца с пържени хлебни трохи. Доста калорични, ама пък вкусни.
Очите на ламята. По Жоро, лека му пръст........
Може разбира се и в терин със сирена да се вложат няколко сварени яйца
или на сандвичи всякакви. Или да ги облечете в кайма и да направите пълнени кюфтета.
От мен толкова от вас повече. Яйца да има!
ПП: Разядка от варени яйца със сирене и лук
Честит празник на всички, празнуващи днес, на Гергьовден!
Конкильони с кайма и варени яйца - щом има паста, кайма и яйца, няма какво повече да добавя .
Следват много ефектните Яйца, мариновани в сос от червено цвекло .
Тук са "гарнирани" с рибка, което за домашните е изключено, но аз не се притеснявам да ги смесвам. Може би, защото просто не съм имала проблеми с яйца и рибни, взети заедно (да чукна на дърво :)
Сега едно ефектно предястие - пластове от настъргани яйца, сирена, пастет от маслини...
И няколко салати
Яйчена салата с маринована целина (по-точно - селъри, не нашата градинска целина)
Салата от моркови с варени яйца
Пълнени яйца с мус от гъби - едни различни пълнени яйца.
или пък любимата в къщи вълча салата - Салата с варени яйца и пастърма. С която може да се изхранваме цяла пролет, само пастърма да има.
Пастет от крема сирене и варени яйца
Може разбира се и в една голяма салата "Гнездото на глухаря" да се вложат. Стига да намерите добра компания, която да я сподели с вас.
Едни яйца с интересно заглавие - по Сардски - яйца с пържени хлебни трохи. Доста калорични, ама пък вкусни.
Очите на ламята. По Жоро, лека му пръст........
Може разбира се и в терин със сирена да се вложат няколко сварени яйца
или на сандвичи всякакви. Или да ги облечете в кайма и да направите пълнени кюфтета.
От мен толкова от вас повече. Яйца да има!
ПП: Разядка от варени яйца със сирене и лук
Честит празник на всички, празнуващи днес, на Гергьовден!
Ще търсим идеи и още как. Особено като се зарихме с боядисани яйца, за да има:) Уж раздаваме,ама като върнат хората и пак си стоим със същото количество. Та идеите не са никак излишни.
ОтговорИзтриванеОт доста време гледам тези пълнени мидички, но по магазините не намирам по-едри. От къде ги купуваш, Пепи?
от Метро бяха, но свършиха, Нинка. И днес ходих - пак не са получили. Въобще не ги з нам ще получат или не скоро.
ИзтриванеПоследната снимка можеш да я махнеш :)
ОтговорИзтриванеВече ги изядох!
Хубав ден, Пеп!
Добре, Дани, ще си я скрия :)
ИзтриванеОпс,забравила съм,че и преди съм те питала и си ми отговорила. В Метро не съм гледала за тях, но сега ще имам предвид като ходя. Извинявам се за дублирането на въпроса! Весел празник!
ОтговорИзтриванеНищо де, аз пък горе писах за Метро :)
ИзтриванеВесели празници и на теб!
Пепи, както винаги, е неизчерпаема в идеите. И в това как всичко да се оползотвори по един прекрасен начин. Грехота е да се съсипва храната. Аз няма да направя нищо от това, защото ръчичката ми е контузена, но сега се сещам, че преди няколко години бях изнамерила рецепта за баница с варени яйца. Даже си спомням, че я направих в офиса, имахме условия за това. Колегите много я харесаха...Пожелавам на всички да им е светло на душата! Ана
ОтговорИзтриванеГрехота е, разбира се :) Пък и труда си ценя аз и на всеки, който приготвя храна, като знам, че понякога е доста времеемко. Баница с варени яйца също съм правила, но май нямам документирана :) обаче то и кренвирши имаше там...
ИзтриванеДа ти оздравява бързо ръката, Ани!
Пепи, определено има вече какво да се приготви с останалите от Великден яйца. Идеите ти са чудесни!
ОтговорИзтриванеСветъл празник ти желая - много здраве, щастие и благодат!
Благодаря, Гери!
ИзтриванеХубав празничен ден и на теб!
Христос воскресе!
ОтговорИзтриванеМила Пепи, пожелавам на теб и семейството ти хубави и светли празнични дни!
И аз съм зарита с яйца, та ще огледам предложенията ти.
Воистина воскресе!
ИзтриванеБлагодаря за пожеланията, Ели, живи и здрави да сте и вие!
Много идеи и все хубави! Ще се възползвам непременно!
ОтговорИзтриванеХайде не работа вече, че много се задържа у вас ти :)
ИзтриванеСетих се за нещо! Гледах филма и четох книгата за Джулия Чайлд. Тя и съавторките й, французойки, бяха направили раздела за яйцата във френската кухня толкова голям, че се наложи редакторите да ги помолят да го съкратят, иначе книгата ставаше прекалено дебела. Та, ако се наложи Пепи да пише готварска книга, тази част е вече готова! Всъщност, при тази изобретателност, то няма да е книга, а многотомно произведение...Добре, че има Интернет! Ана
ОтговорИзтриванехаххах :) да бе! Наистина обаче раздела с яйца май навсякъде е голям. Като се замисля - последната седмица за сладки, боядисване, баници и деерти са отишли над 120 яйца у нас. КАто имаш предвид, че козунаци не съм правила :))
ИзтриванеХубава вечер, Ани :)
Весели празници, Пепи!
ОтговорИзтриванеМного радост и здраве в дома ви!
Аз си харесах няколко идеи, ама понеже все боядисвам по малко яйца, вече почти ги приключихме :) Догодина ще взема да боядисам повече, поне да опитам някое от предложенията ти :)
Поздрави! Мира
Нищо де, може и през останалото време да си сварим яйца, Мира. Просто ще са бели яйчица. Ама като ги нарежем обелени - няма да си личат :)
ИзтриванеПоздрави и на теб!
Пепи, уникална колекция от яйчени рецепти!
ОтговорИзтриванеЧестит празник, много здраве и усмивки ти желая!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Марианка!
ИзтриванеЗдрави и живи да сте и вие!
Ей, Пепчо, мерси, че напомни за тези вкусни рецепти! Миналата година правих мусаката с лапад и много ми хареса, пак ще я направя тези дни! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
А аз сега се сетих, че не съм правила и може да направя с левурда.
ИзтриванеПоздрави и на теб, Кате!
Пепи, всичките до едно са вкусни и се замислям дали да не сваря една следВеликденска партида с яйца, за да си ги приготвя! Много ми харесва цялата колекция, както казва Мариянка! Поздрави!
ОтговорИзтриванеАма я си свари пък, какво като е минал Великден :)
ИзтриванеХубава вечер, Кате!
Пепи, като видях заглавието на публикацията, си казах, че тази година ще разнообразим следвеликденските ястия, но... ми, то аз май няма да имам толкова яйца! :)
ОтговорИзтриванеИ аз се присъединявам към поздравите за "яйчената колекция" - толкова е богата, че варианти ще има и за догодина.
Поздрави и хубав ден!
благодаря, Албенка :)
ИзтриванеПоздрави и на теб и хубава седмица!
Знаех си, че не съм видяла всичко, в твоето море от рецепти, но така, систематизирано поднесени, много ме улесняваш :)) Всичките ми харесват (без една :)) - това е за да не се дуеш много, много:);)). Шегувам се :)) Ще трябва да си направя раздел яйчни и да ги подхващам. Поздрави и прегръдки, Пеп!
ОтговорИзтриванеСнежи :) любимата ми вълча салата с яйца и пастърма я няма :)))
ИзтриванеПоздрави и прегръдки и на теб!
"щом има паста, кайма и яйца, няма какво повече да добавя" -ти си го добавила,ама забрави да го споменеш-сиренееее!
ОтговорИзтриванеПрекрасна феерия от яйчени рецепти,Пепи!Всички много ми харесват,най-много яйца с крем от яйца-много сочно,мням!
И.....Честито Възкресение Христово на теб и семейството!
Нека има здраве,вяра в доброто и надежди за идващите дни!
Надявам се сте имали много отпочиващи празнични дни!
Прегръдка от мен,мило другарче!
ооо да, сирене, но то е задължително за всяко нещо у дома, нали знаеш :)
ИзтриванеА почивните дни бяха много хубави - със семейството, по гости - няма как да не е приятно.
Благодаря ти, другарче мило :) ПРегръдка и за теб!
Много навременна и полезна публикация, Пепи,
ОтговорИзтриванено при предложеното изобилие от изкушения, явно ще се наложи да се варят и нови яйца.
/Сега прочитам, че и другите са на това мнение:)/
Благодаря за чудесната колекция,
сърдечни поздрави и усмихнати майски дни, Диана
Нищо :) ще варим щом трябва. Сега кокошките снасят най-много, та яйцата поне са сигурни.
ИзтриванеБлагодаря ти аз, Дианка, хубави и много приятни майски дни и на теб!
Честито Възкресение Пепи. Пожелавам много здраве, благоденствие и семеен уют.
ОтговорИзтриванеПри теб си е истинска библиотека от вкусни рецепти с яйца. Избирам си мусаката с лапад, че имам много от свекърва ми, както и яйцата в сос от яйца за проба :)Сърдечен поздрав :)
Благодаря, Ани :) Вярно, че сега е момента за лапада; всички останали рецепти могат да се правят по всяко време.
ИзтриванеПоздрави и на теб!
Яйца не останаха, но при толкова вкусни предложения се чудя за кое от тях да си сваря отново!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
:) И НА ТЕБ, ИНА!
ИзтриванеМного професионализъл лъха от вашите публикации,много от менаджърите на големите ресторанти биха завидели на творенията ви
ОтговорИзтриванеМного благодаря за хубавите думи! Но при мен всичко е любителско, дори не гледам съчетанията от цветове, аранжирането и т.н. за по-добрия вид на чинията :) май държа на вкус да ми харесва. И всъщност това е по-важно за мен.
ИзтриванеЗавидна колекция, бях забравила:). Пуснах линк в коментарите към моята публикация, наистина има доста идеи, които ще бъдат в полза. Поздрави, Пеп!
ОтговорИзтриванеНяма проблем, Кате, нека да е полезна за хората!
Изтриване