3 януари 2010 г.

Шкембе в масло


nyam nyam nyam

Продукти за 4 порции:
0,9-1кг шкембе

1 глава чесън
1 пак. /125/гр. масло
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
сол на вкус

Приготвяне:
* Шкембето се сварява до готовност, отпенвайки го при завирането му. Посолява се.
* Нарязва се на неголеми ивици или хапки.
* В тиган се разтопява маслото, прибавя се отцеденото и нарязано шкембе и запържва за 10-на мин. /до леко зачервяване на месцата/
* Главата чесън се почиства, счукват се скилидките и заедно с черния пипер прибавят.
* Бърква се всичко много добре за 3-4 мин. в тигана, като се внимава да не се късат парченцата шкембе.
* Разделя се в четири гюведжета /или огнеупорни купички/, поръсва с червения пипер и запича на грил за 2-3 мин.
* Задължително се сервира с червено вино smile1

***Сега по магазините има готово, сварено шкембе - продава се на големи калъпи.
То е хубаво, за чорба не става, тъй като няма да има бульон, но за запечено с масло ще се получи много добре и дооооооста по-бързо.

4 коментара:

  1. Току що го приготвих без черен пипер (беше ми свършил) ... ммммммм делииишъъъссс ! :0)

    Мерси много за рецептата !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моля :) радвам се, че ти е харесало!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...