30 януари 2010 г.

Хрупкави пурички със спанак и сирене

Или мини банички, много хрупкави и зеленички  smile1



Продукти:
1 пакет фини кори за баница - 400 гр
7-8 с л олио
250 гр сирене
100 гр извара
1 ч.ч.  замразен спанак (или пресен, бланширан)




Приготвяне:
* Отделят се по два листа кори.
* Единият се намазва с олиото и покрива с втория.
* Сиренето, изварата и спанака се намачкват и смесват добре.
* По цялата ширина  на корите се поставя ивица от плънката,  дебела колкото кутре и завива корите наполовина.
* Поставя се още толкова плънка и завива докрай.
* Режат се с остър нож на 3-4 броя - дължина на пуричката по желание  smile1
* Поставят се със завитата част отдолу.
* Пекат се в предварително загрята фурна на 200* за около 15 мин (до порозовяване)
* Не се завиват - хрупкави са вкусни  thank_you

6 коментара:

  1. Прекрасни - хрупкави и със спанак :))Хубава вечер от мен:)

    ОтговорИзтриване
  2. Лесно и вкусно!Благодаряи лека вечер от мен:):)

    ОтговорИзтриване
  3. Пепи,
    правя подобни, но са различни.
    Твоите ми харесват много-
    обичам хрупкави,
    а и сирене,извара и спанак...
    Поздрав, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Диди, за тестените изделия май имаме доста общи вкусотии :) Ще видя твоите, Жул не ги харесва тези със спанака, та може да и разнообразя тези дни.
    Дани, Ruta, благодаря ви!

    Поздрави и от мен и хубава неделя :)

    ОтговорИзтриване
  5. Пепи, днес похапнахме тези вкусни пурички.
    Харесаха се много!
    Поздрави :))

    ОтговорИзтриване
  6. Ейййй, много се радвам, че ви харесаха, Дани!
    Поздрави и хубава неделя!

    ПП: И аз извадих спанак за утре, но най-вероятно бутерки ще спретна, малкото чаве предпочита бутерките.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...