Прави се ужасно бързо, стига да имате опаковка пушена сьомга и хубаво крема сирене.
1 кутия крема сирене (250г)
100 г пушена сьомга
няколко стръка пресен копър
скилидка чесън
Приготвяне:
* Рибата се накълцва на съвсем ситно.
* Скилидката чесън се намачква, копъра се нарязва ситно.
* Всичко се поставя в купа и обърква хубаво.
* През това време трябва да сте препекли няколко филийки франзела, или да извадите солените бисквити.
Това е :) Да ви е сладко, ако решите да си го направите!
*** Според Драго се пасира със сиренето, но според мен по-вкусно е да усещат парченцата пушена риба.
Ооо, това ще е толкова вкусно... Пепи, сега ще сънувам филийки с пастет, да знаеш. :)
ОтговорИзтриванеА дали ще стане с риба тон? Че ми се намира една консерва... Кой знае какво ще се получи като вкус. :)
Усмихнат ден утре!
Не Гери, няма да стане с консерва риба тон. Тук сьомгата е пушена. Рибата тон можеш с няколко маслини или сварен боб от консерва да направиш на разядка сега . ама бай добре остави за утре :)
ИзтриванеТакова "пате" правя и с пушена пъстърва!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за инфото за сиренето, Пеп :)
Спорна и усмихната "страстна" седмица!
не съм се и сещала за пушена пъстърва, Дани :) Нея още като я купа и се мезва моменталически :)
ИзтриванеСпорна и усмихната седмица и на теб да е!
Голяма вкусотия, Пепи! Непременно ще опитам през почивните дни! Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеЩе чакам да споделиш дали дали ти е харесало, РАдост :)
ИзтриванеПравя го от няколко години, но смесвам само крема сиренето с ситно накълцан зелен лук, маслини и лъжичка майонеза, ако обичате люто - капка уасаби му придава невероятен вкус . Намазвам на препечени филийки тази смес и отгоре поставям парченца сьомга. Страхотни засищащи сандвичи се получават.
ОтговорИзтриванеЩе трябва да пробвам и по Вашият начин
пробвайте, защото освен сьомгата и крема сиренето друго общо май нямат :) Простичко, но вкусно, когато рибката е смесена със сиренето. И нищо друго.
ИзтриванеКакво значи нямат нищо общо освен...?! Та нали, сьомгата и сиренето са основните продукти?
ИзтриванеСиренето и сьомгата са основни продукти и единственото общо с предложението на Анонимен. Нищо друго от горните продукти няма общо с предложената от мен рецепта. Съответно двата пастета и на вкус ще са съвсем различни. Особено с уасаби, лук, мазната майонеза, която е излишна при мазната риба и крема сиренето. Но може би сте пробвали и двете предложения вече и за Вас са съвсем еднакви на вкус, тъй като основните продукти са два и еднакви. Впрочем, с тези двата основни продукти може да приготвите още десетки рецепти.
ИзтриванеЧудесен пастет! Няма човек, който да обича риба и да не го хареса. Светли празници, Пеп!
ОтговорИзтриванео да, нали :) Дори Ники, който не яде риба с млечни тук не се въздържа :)
ИзтриванеСветли празници и на теб, Йоли!
това е аз си го хапвам
ОтговорИзтриванехубави празници, Пепи
Хубави празници и на теб :) И по-спокойна седмица след празниците да ти е!
ИзтриванеС пушената сьомга нещо не се разбираме,но не губя надежда,Пепи,щом вече всяка седмица пека от тази доскоро недолюбвана от мен риба (дори и тази вечер пак).Мисля,че ако добавя и малко кисели краставички в пастета ще ми хареса.
ОтговорИзтриванеМинавам нататък :))
Направо ме изненада ти, когато каза, че сте се харесали с рибата :) Нищо не се знае, може да се харесате и с пушената, Роси :) Пробвай с краставички, аз ще правя утре, ще сложа малко за опит :) само да не мрънкат, че им "разводнявам" рибката :)
ИзтриванеДавай, видях те, че си на обиколка :)