Страхотни кашкавалени хапки, пикантни от лютия пипер.
![](https://4.bp.blogspot.com/_dnETjOMSwuQ/TAQg8BDxvEI/AAAAAAAAB4w/6KHUkYa8QBY/s1600/Picture+14340.jpg)
Розова сол не знам от къде мога да намеря тук (ако някой знае, моля да сподели), затова сложих в кафемелачка (която ползвам само за подправки) една супена лъжица едра сол и люспите на две сухи червени люти чушки. Със семето щеше да е много, много люто.
![](https://3.bp.blogspot.com/_dnETjOMSwuQ/TAQg7uqqr-I/AAAAAAAAB4o/UmvSGlzTkHs/s1600/Picture+14336.jpg)
Продукти:
1 1/2 чаши настърган кашкавал
3/4 чаша брашно и още 3-4 лъж. за точене
4 с.л. меко краве масло
3 с.л. готварска сметана (или прясно мляко)
1/2 ч.л. червен пипер
щипка риган
едра сол за поръсване и червен лют пипер
Приготвяне:
* Всичко се поставя в купа за месене .
* Бърка се с миксера - бъркалките за тесто, докато се събере всичко на топка.
* Поставя се на набрашнен плот, точи се кора - дебела половин см. и изрязва на формички.
* Пренасят се на хартия за печене в тавата и поставят в загрята фурна на 180*.
* Поръсват се със смляната сол с червен лют пипер.
* Пекат се до бледо порозовяване - 10-12 мин.
![](https://1.bp.blogspot.com/_dnETjOMSwuQ/TAQg6jO0t7I/AAAAAAAAB4g/hFS5a8ASaTM/s1600/Picture+032.jpg)