Издълбавам, намажа с масло, пълня.
Плънката - въпрос на въображение и на съдържанието на хладилника. Еднакво вкусни както със солена плънка, така и със сладка - задушени плодове или мармалад с ядки.
Солени пълнени питки
Продукти: освен питките
шунка/колбас, филе, луканка, пушено или варено месо
кашкавал/моцарела, топено, крема или каквото и да е сирене - може и от всичко по малко
по щипка чубрица, риган
яйце за спойка и масло или майонеза за намазване на питките
царевица, кисела краставичка, мариновани гъби - тези са по желание
Приготвяне:
* Изрязва се малко капаче на питките
* С лъжичка се изкопава вътрешността оставя около 1 см "стена"
* Продуктите за пълнежа се нарязват на ситно и разбъркват добре.
* Смесват се заедно с трохите на извадената среда на питките и пълнят отворите им. Трохите може да се спестят за галета, а питките напълнят само с плънката.
* Пекат се в предварително загрята фурна на горе реотан - 220* за 5-6 мин., или на парти грил, ако са по-малки и ниски и не опират в реотаните.
От вън са хрупкави, а вътрешността остава пухкава, но сочна
Сладки пълнени питки
Пълнеж:
едро смлени орехи, ябълки нарязани на кубчета, мед, лимонов сок, стафиди, малко масло, канела и ликьор - всичко задушено за 3-4 мин. Отново се запичат на горен реотан.
Но ще сменя архивната снимка от 2007 година в следващите дни
Хитра идея :) Ще я копна :)
ОтговорИзтриванеХубаво утре от мен, Пепи :)
Наистина чудна идея! Благодаря ти, Пепчо за кой ли път :-))) и все така да ни радваш!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви допада идеята :)))
ОтговорИзтриванеХубава вечер на вас!