Нищо ново под слънцето, което ни се разсърди тези дни и не се показва :) Затова пък манджите у дома вървят към едни по-топли, по-плътни... със сосче и с месо, разбира се.
Тези пилешки хапки с гъби и сметанов сос са правени, правени.... десетки пъти у дома. Без зеленчуците, но разликата с тях става за сметка на количеството :) И се оказа, че със зеленчуци, младите хора у нас много ги харесват - за 10 дни ги правих 3 пъти Е, старшия любимец не опита нито веднъж. Той е до живот скаран със сметановите сосове, освен, ако не са с глиган.
И така - ето една страхотна манджа, която се приготвя толкова бързо, колкото и времето, за което я написах тук :) Но пък определено ще бъде полезна за човеците, с фамилия Стоев/а.
Продукти за 4 порции:
~600 г. пилешки гърди
1 пакет замразени зеленчуци (любими) ~ 400г
~300г гъби
2 с.л. едрозърнеста горчица
2-3 скилидки чесън
3-4 с.л. олио
2 с.л. едрозърнеста горчица
2-3 скилидки чесън
3-4 с.л. олио
~ 50-60 мл бяло вино
150 г топено сирене
300 мл течна готварска сметана 2 щипки естрагон (мащерка) и черен пипер
сол на вкус
Приготвяне:
* Пилешкото месо се нарязва (на ивици, или на хапки) и посолява.
* Поставя се в широк, голям тиган, заедно с олиото и виното и се готви, докато се изпари течността.
* Прибавят се почистените (ако трябва измити) и нарязани гъби и замразените зеленчуци.
* Готви се под капак, докато се изпари водата от тях.
* Прибавя се топеното сирене, пасираните скилидки чесън, сметаната и горчицата и готви още 5-6 мин, докато сиренето се разтвори напълно в соса.
* Поръсва се с естрагона и черния пипер и отстранява от котлона.
300 мл течна готварска сметана 2 щипки естрагон (мащерка) и черен пипер
сол на вкус
Приготвяне:
* Пилешкото месо се нарязва (на ивици, или на хапки) и посолява.
* Поставя се в широк, голям тиган, заедно с олиото и виното и се готви, докато се изпари течността.
* Прибавят се почистените (ако трябва измити) и нарязани гъби и замразените зеленчуци.
* Готви се под капак, докато се изпари водата от тях.
* Прибавя се топеното сирене, пасираните скилидки чесън, сметаната и горчицата и готви още 5-6 мин, докато сиренето се разтвори напълно в соса.
* Поръсва се с естрагона и черния пипер и отстранява от котлона.