И въпреки, че в гората вече мина времето на ароматната тревица левурда (мечи лук), по магазините все още има.
Продуктите са:
* 50 г кедрови ядки
* 40-50 листа прясна левурда
* 150 мл зехтин
* 100 гр. пармезан
* 50 г. ( твърдо овче) бяло сирене
Приготвяне:
* Ядките се запичат на сух тиган до златисто.
* Почистения лук се нарязва на едро и заедно с със зехтина и ядките се поставя в
блендер или купа на пасатор и смила до получаването на не еднородна смес, както се вижда на снимките долу.
* Прибавя се настърганото сирене, и обърква.
*
Прехвърля се в стъклен буркан и съхранява в хладилник. Моя издържа една седмица, но да се има предвид, че с всеки изминал ден аромата става все
по-силен.
Пепи, може ли така вкусно да изглежда всяко приготвено нещичко тук... Направо не знам...
ОтговорИзтриванеШегувам се, но наистина е чудесно пестото.
Сърдечни поздрави! :)
Простичките неща са най-вкусни :)
ИзтриванеПоздрави и на теб, Гери!
Мислех да пристигам с филийките, обаче ти и за това си се погрижила... Освен да се облизвам, друго не ми остава пред тази гледка. Уникална си, Пепи!
ОтговорИзтриванеЯ, филийка, друг път. Това са едни сухари такива, с които от време на време минавам "на диета" :)
ИзтриванеМмм...много вкусно е това песто!
ОтговорИзтриванеПоздравления, Пепи!
Приятна вечер!
Благодаря, Генка :)
ИзтриванеПоздрави и на теб и хубав неделен ден!
Казваш да побързам,закуската е сервирана?! :)
ОтговорИзтриванеИдвам веднага,намажи и за мен едно,две сухарчета,Пепи!
Сърдечна прегръдка и нека ти е един усмихващ петък,мила!
За теб - друго песто ще направя, Роси :) Босилека така е изкласил сега :)
ИзтриванеПрегръдка и за теб и хубав почивен ден!
Примлясквам тъжно пред монитора и ми се иска да опитам този вариант на италианския сос, Пепи! Сигурна съм, че е много вкусно. Прегръдки с пожелания за прекрасен уикенд! :)
ОтговорИзтриванеБеше ... мога да кажа вече, Еви :)
ИзтриванеПрегръдки и на теб и хубав неделен ден!
Прекрасно изглежда!Страшно го обичам този див чесън и много ти завиждам,че го имате по горите.Както и за самардалата,да знаеш!пестото ти е съвършено!
ОтговорИзтриванеАбе не е много в нашите гори, добре, че имам запалени приятели, че носят :)
ИзтриванеМного щедро си наръсила тоя кедър значи...
ОтговорИзтриванеИскам да ме почерпиш веднага :))))
Намерих на много прилична цена :)
ИзтриванеПодай филийка, ще ти намажа :)
Чудесно е! Как обичам и аз такива неща!
ОтговорИзтриванеА при теб от този треволяк почти винаги има :)
ИзтриванеДа се заредиш с ядки от Гърция!
Пепи, пак замириса на левурда при теб :) От магазина само веднъж намазах и край, спряха да докарват :( Толкова апетитно ми звучи това песто, че си мисля с чесън най-обикновен и спанак да го забъркам. Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеДа, Снежи, видях, че намери, жалко, че само веднъж. Затова пък при теб видях една много полезна информация за мечия лук, която не знаех.
ИзтриванеПоздрави и хубав край на седмицата на теб!
Много свежо предложение, Пепи,
ОтговорИзтриванеобичам такива вкусотийки, рецептата и снимките - страхотни!
Сърдечни поздрави, хубав и усмихнат ден, Диана
Благодаря ти, Дианка!
ИзтриванеПоздрави и много усмивки в почивните дни на теб!