След кратко допитване до последователите на страницата във ФБ се реших да споделя рецептата за едни от най-вкусните пилешки крилца. Обикновено всичко си споделям, но тези крилца в пепси кола така и не успях да снимам на дневна светлина, а среднощните ми снимки са антипод на прилична дори кулинарна фотография. (ПП: Успях. Горната снимка е на дневна светлина, а нощната я свалих долу, под рецептата)
Единственото успокояващо е, че крилцата са сочни, топящи се в устата, лепкави и вкусни за всички, които обичат леко сладникавия вкус на месото. Рецептата може да се приготви и с пилешки бутчета, и с филе. Поставям ги на второ място след невероятно вкусните Пилешки крилца "3 лъжици" и поне няколко стъпки пред другото ми "дрогирано пиле" с кока-кола. Приготвят се много бързо - няма мариноване; купувате от магазина, или размразявате от фризера и мятате в тигана. Ако са за повече от 2 души - в тенджерата.
Продуктите са:
1кг пилешки крилца с отрязани връхчета - тънката част.
300 мл (500мл***) PEPSI (не кока кола!)
150мл соев сос
2-3 с.л. олио
Приготвяне:
* Крилцата се нареждат в тиган, или тенджера, плътно едно до друго. Зависи от размера на съда, но един тиган с d ~26см. събира килограм крилца. Ако са повече се приготвят в тенджера, на два реда.
* Заливат се с течностите, които трябва да бъдат 1см. над месото.
* Варят под капак за 10 мин, след които капака се маха и варенето продължава без него.
* Варят се на средна степен на котлона за около 30 мин - през това време течностите се изпаряват и остава гъст, лепкав сладко-солен сос.
Да си оближеш пръстите!
Подходяща гарнитура са ориз, или задушени зеленчуци с масло.
***Количеството Пепси може да е повече, или по-малко - зависи от това колко обичате сладко-соления вкус. Ако сложите повече пепси, те ще бъдат по-сладки.
Задължително ще ги опитам
ОтговорИзтриванеМоже и с бутчета:)
ИзтриванеНа ход са бутчета приготвени по тази рецепта
ИзтриванеЗа мен с филе моля!
ОтговорИзтриванеКакто кажеш, Веси :)
ИзтриванеФиле, филе, ама ги направих с крилца.
ИзтриванеХаресаха ми, но една идея недоготвени ми се получиха, малко ми стърчаха над течността.
И съвсем в тъмното да ги снимаш, не можеш да скриеш колко са апетитни. За снимките не веднъж съм казвала: не лишавайте блоговете си и нас:) от вкусни рецепти, заради едни снимки. Те винаги могат да бъдат сменени, пък и да не се сменят на кого му пука, при тези вкусни резултати. Изглеждат много вкусно. Поздрави, Пепи!
ОтговорИзтриванеРадвам се да те видя отново :)
ИзтриванеОбещавам друг път да не мисля много, пък който вярва ще оцени рецептата, като я опита, нали :)
ППоздрави, бонбон и весели зимни празници!
Пепи, тази вечер се насладихме на твоята рецепта, само че беше с бутчета. Много ни хареса!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
Хубава вечер и весели празници! :)
Еха, много си бърза, Хриси :) С бутчетата е още по-хубаво, поне за моя мъж :) защото нямат толкова кожа.
ИзтриванеВесели празници и на вас!
А днес - отново:
ОтговорИзтриванеЧестит рожден ден, Пепи!
От сърце ти желая да се радваш на здраве,
хубав късмет и успехи,
творчески идеи и кулинарно вдъхновение,
с много усмивки, щастие и сбъднати мечти.
Светли и благословени Рождественски празници!
Сърдечно благодаря за милите пожелания, Диди!
ИзтриванеВесели и светли Коледни празници и на теб!
Мила ми Пепче! :) Твоите рецепти са балсам за душата! Безпогрешни! :) Крилцата са мнооого вкусни! Благодаря ти! :) Препоръчвам на всички!
ОтговорИзтриванеО, да, Мими :) Видях, че и сестричката ти ги е правила :)
ИзтриванеДа ви е сладко!
Прегръдки на теб!
Благодаря! Гуш! :)
ОтговорИзтриванеСтрахотни са, днес ги опитахме и децата се влюбиха. А дали би станало това със свински ребра?
ОтговорИзтриванеО, да, става.
ИзтриванеДори тук в блога има рецепта и за свински гърди,, потърсете я Ще Ви излезе
Здравейте.Правила съм рецептата отдавна и отново искам да я направя за предстоящите празници.Забравила съм колко “PEPSI”се прибавя.Въпроса ми е 300 или 500мл трябва да се сложи?
ОтговорИзтриванеЗдравейте :) Правила съм и с двете количества, но с 500мл ми е доста сладникаво и оставих на 300. Преценете дали ги искате по-сладки.
Изтриване