16 ноември 2018 г.
Рибни филенца с корнфлейкс
Продукти:
500г филе от треска, пъстърва, или друга бяла риба ( чисто тегло, не замразена с още толкова лед)
50 мл соев сос
2 белтъка
по 150 г натурален царевичен корнфлейкс и галета
щипка -две сол
подправка за риба ( ползвам смес от сухи девесил, копър връхчета, магданоз и черен пипер, но може да ползвате любими ваши подправки за риба, или в краен случай-готова смес :)
олио за пържене
Приготвяне:
* Рибата се нарязва на тънки парчета - дебели не повече от 1 см, големината по желание, но е ясно, че когато са по-малки парчета, приготвянето е по-лесно :)
* Белтъците се разбиват с тел, или вилица на пяна. Към тях се прибавя соевият сос, подправките и парчетата риба. Разбърква се добре, купата се покрива с фолио за свежо съхранение/или найлонов плик и прибира в хладилника за 1 час.
* Олиото се загрява в тиган - около 1см.
* Корнфлейкса се начуква грубо (тук ползвам бурканчето за мелене на ядки) и смесва с галетата.
* Всяко парче риба се изважда от маринатата, отцежда и овалва от двете с трани в сместа с корнфлейкс.
* Изпържват се от двете страни до златисто и изваждат на кухненска хартия, за да се отцедят. А за да не се овлажняват отдолу, кухненската хартия се поставя върху решетка, вместо върху чиния.
***Тук ще добавя ,че вместо да се овалва и пържи веднага, по-лесно е всички парчета да се овалят сухата смес и нареждат на хартия за печене, или фолио за свежо съхранение. Когато са приготвени всички, тогава започва пърженето :)
Тук панировката е фина и хрупкава. ако обичате по-дебела панировка, може след овалване с сухите подправки, да потапяте парчетата риба още веднъж в маринатата с белтъци и пак в сместа с галета. Или да приготвите като тези панирани на фурна рибни филета.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Това с бурканчето е много ценен тъвет.
ОтговорИзтриванеАз последния път купих направо натрошен корнфлейкс, но може да ползвам и твоята идея.
А хапки от риба си е супер вариант за Никулден :) Пък той хлопа на вратата 😊
Направо е дошъл :) а ние все шарани си ядем. Е, и други рибни мезета, ама да видим какви. Уж гледам нещо ново да има... но май ще заложа на изпитаното. Пак :)
Изтриване