Една бърза закуска, с праз за зимните почивни дни. Иначе за обяд, или вечеря :)
Общо взето като тези бутерки със сирене и спанак, но завити :) И бързи, защото са с готово бутертесто. Охладените пакети в Била и Лидъл са добри на вкус и почти с чиста съвест заменям домашно приготвеното такова тесто с купеното.
Продукти за 10 банички:
2 пак. охладено бутертесто (по 275г са)***
1 стрък праз
3 яйца
300-350г сирене
Приготвяне:
* Празът се нарязва съвсем, съвсем ситно.
* Смесва се с настърганото сирене, двете яйца и единият белтък.
* Фурната се загрява на 220*. Тавата се покрива с хартия за печене (обикновено тестото в тези пакети е завито в такава хартия )
* Тестото се разстила на масата. На тясната част на листа се разпределя ивица плънка - с дебелина на палец. Тестото се завива напред на руло, колкото да обгърне веднъж и половина плънката. Срязва се (много е лесно с ножа за пици).
* Това руло се завива на охлювче и поставя в тавата за печене.
* Така се приготвят и завиват и останалите банички.
* С върха на много остър нож се правят по няколко нареза отгоре и намазват с отделения разбит един жълтък.
* Пекат се около 15-20 мин. в загрятата вече фурна на средна скара - до зачервяването им.
***Преди време ползвах и замразеното бутертесто на Лидъл, но след като му смениха опаковката явно смениха и качеството :) Ако вие имате добра и изпитана марка - разбира се, ще си ползвате него.
И аз използвам готово бутер тесто и кори за баница Пепи.В това забързано ежедневие е лесно и удобно да се приготвят традиционни банички или дори пица с бутер тесто.Твоите вити банички са чудесни.Правила съм подобни и се получават и на вид и на вкус много добре.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Весели празници !
Така е, Ели, удобство е.
ИзтриванеБлагодаря ти!
Честита да е новата година за теб! Здрава, добра и успешна!