Бейби грах и бекон+гуанчале. Последното ми свърши, ще си поръчвам пак на приятел, защото тази пушена сланина от свински бузи много я херасвам заради аромата, който придава, а тук рядко я намирам. Основата на тази рецепта е в едно предаване на Джейми Оливър и Дженаро Конталдо в Италия. От където всъщност остана идеята, но тъй като не съм опитала тяхната (пък и подправена с мента не е моята паста) за тази Ви гарантирам, че е вкусна :) и се приготвя за 15 мин. Една забележка - ако приготвите рецептата и е с обикновени талиатели, грахът ще изпъкне повече, но тази паста (от Лидъл ) е много нежна и се вари за 2-3 мин, като прясната. Добавените чери домати накрая придават свежест на всяка паста :)
Продукти за 2 парции::
2 -3топки талиатели
1 консерва ~200г бейби грах
150 г пушен бекон (гуанчале)
2 ск. чесън
1 ч.л. песто от босилек
2 с.л. масло и 1 к.л. зехтин/олио
100 г пекорино
5-6-7 чери домата
Приготвяне:
* Пастата се сварява според указанието на опаковката (колкото по-нежна, толкова по-вкусна става).
* Беконът се нарязва съвсем ситно и запържва за 2 мин. в маслото и зехтина.
* Прибавя се ситно нарязаният чесън, разбърква минута и прибавят граха и пестото.
* През това време пастата трябва да е сварена - преценете времето сами, кога да сложите тигана с бекон да се запържва. Грахът се задушава за не повече от минута в тигана.
* Залива се с 1 черпак (ок 150 мл) от водата на пастата и оставя да къкри отново минута :)
* Тогава се прибавя отцедената паста, 2/3 от настърганото пекорино, разбърква и отмества от котлона.
* Тогава се прибавя отцедената паста, 2/3 от настърганото пекорино, разбърква и отмества от котлона.
* Прибавят се и нарязаните на четвъртинки чери домати и разпределя в чинии. Отгоре се поръсва с останалото сирене пекорино.
Няма коментари:
Публикуване на коментар