Тази снимка на Фетучините с морски дарове е поизостанала на десктопа. И тъй като девойчето непрекъснато ме кара да си прибирам снимките, реших преди да я прибера да взема да я покажа още веднъж. Най-вече тук, в блога.
Пастата е домашна :))) Тази е още втората ми проба и не съм много горда с вида и, защото следващия път отчетох, че трябва по-тънка да я разточвам. Т.е. машинката да я разточи по-тънко. Но тъй като вкуса компенсира, а аз така или иначе ще я правя точно тази още и още пъти, споделям с чиста съвест.
Фетучините са приготвени както тези, с бекон и магданозено песто.
Докато пастата почиваше, приготвих тези морски хапки в лют, сладко кисел сос , на които оставих соса малко по-рядък.
Готовите сварени фетучини извадих от водата и сложих в тигана, при задушените морепродукти, плюс едно малко черпаче вода от варенето им.
Още 2 минути разбъркване и това е.
Пеп, и по-пълнички ги харесвам фетучините :) а пък домашни да не говорим :)
ОтговорИзтриванеМного вкусно!
И аз ги харесах, Зори :)) но сега ги виждам, че са понапълнели :)
ИзтриванеИ ми замирисва на мореее, искам на една тераса, с морски бриз ей, това ястие!
ОтговорИзтриванегорещо на морето, Иве :)
ИзтриванеОсвен ако няма планина наблизо :)
Аз потопена наполовина в морето ще си ги хапвам...какво ти горещо! :)))
Изтриванеако има и кой да пази сянка, направо съм навита :)
ИзтриванеЧудесни са!
ОтговорИзтриванеБлагодаря :)
ИзтриванеДай насам. Не се издържа около теб!!!
ОтговорИзтриванеа ти знаеш ли, че всъщност това е постно?
ИзтриванеМного готина рецептичка! Скоро и аз ще мога да си я правя (-: Да те питам нещо - аз много обичам, всъщност обожавам всякакви морски работи, обаче винаги имам едно наум, когато става дума за миди, раци, скариди, когато ги купуваш не на морето, ами като нас така по-отдалечено...та какви скариди и калмари купуваш - от Метро или отнякъде другаде? Питам, защото последния път се излъгах да купя един замразен сафрид от Била и беше ужас...
ОтговорИзтриванеДиде, замразени купувам в повечето случаи. Разчитам на късмет. Иначе пресни и тук има само в Метро. Но дори от там не бих купила пресни миди. Виж, калмари купувам по няколко туби и си замразявам. Пак замразени са, но някак си не изтича толкова вода след размразяване. Същото и със скаридите. А от Била вече никакви риби не купувам.
ИзтриванеИнтересен десктоп имаш сигурно:):):), нормално е да си прибираш снимките от там, че то може ли да седне човек и все разни вкусотии пред очите му:):):). А пък нали и ние да се порадваме... Поредната вкусотия, какво да ти кажа, Пепчо, бих ги хапнала и на море и на планина и у дома:)!
ОтговорИзтриванеКате, те ми връщат, защото след едно преинсталиране и изгубени снимки аз непрекъснато им казвам да се разчиства десктопа и да си прибират нещата на диска.
ИзтриванеХубава и спорна седмица!
Хайде без да им дирим косур,молим! :)
ОтговорИзтриванеКойто са му въздебелички тези фетучинки да се отмести настрани,за да се намърдам аз пред чинийката,и без това стискам вече голямата вилица....:).
И розе вече се издаде,че имаш,така че идилията ще е пълна,Пепи,идвам!
Прекрасна и все така вкусна седмица,другарче!
Готово, поотместих се, има място и за двете ни :))
ИзтриванеАз сега разбърках флановете ти с козе сирене, докато дойдеш тъкмо ще са готови :)
Вкусна и на теб да е седмицата, Роси :)
Неустоимо вкусни са, Пепи! Фетучините ти са просто перфектни, а в компанията на морски дарове са неустоимо лятно изкушение! Вкусна и прохладна нова седмица! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Еви :) За прохладното - е прохладна, но точно тази седмица ще минем на сухоежбина :))))
ИзтриванеЕй, Пепчо, няма как да се устои на това морско-пастено предложение;)
ОтговорИзтриванеЯ се разтърси из десктопа, няма ли още нещо за показване;)
Хубава седмица!
Няма, няма, Мъхче. Мъдрят се вече ония слънчевите краставички, но тях и да ми ги затрият, набързо ще направя нови.
ИзтриванеХубава и усмихната седмица и на теб!
Ах, какво е пак това!!!! И на мойте канибли им харесва твоята кухня!!! Май съм копирала всичките ти рецепти :!!!!!!!
ОтговорИзтриванеЩом обичат драно, а не брано :)) обяснимо е.
ИзтриванеРадвам се, че ви допада моята/наша кухня, Росана!
Поздрави!