Силно се надявам и фермата за тихоокеанска кохо сьомга в с. Горни окол идните години да започне да вади голям добив, та най-после и цената на тази любима ми риба да падне
Продукти за 4 порции:
1кг филе африкански сом
1 скилидка чесън
по 1 ч.л. мащерка и черен пипер
по 2-3 лъжици олио и сок от лимон
сол
няколко листа салвия и резена прошуто
Приготвяне:
* Филето се нарязва на по-дребни парчета.
* Скилидката чесън се пасира и смесва с подправките, олиото и лимоновия сок.
* Парчетата риба се поставят в купа и към тях се прибавя горната смес. Оставя се за 15-на мин в хладилник.
* Фурната се загрява на 200*.
* Парчетата риба се нареждат върху хартия в тава за печене (може и направо в тавата, но се налива ~100мл вода
* Ако ще се завива риба в прошуто - сега е момента :) всяко парче риба в лист прошуто и вътре скрито листенце салвия.
* Пекат се в загрятата вече фурна за ок. 12-15 мин
Сервират се с гарнитура по избор - тук е картофено пюре - от обикновени и сладки картофи.
Не съм виждала при нас такова животно , но не съм и търсила.
ОтговорИзтриванеЩом казваш, че е вкусно, ако видя някъде, ще взема за проба :)
Изглежда много добре.
Ил, често я засичам в Лидъл, като видя - ще ти пиша. А аз за пръв път я видях тук в дребен рибен магазин :) но тогава не купих, чудих се каква ще да е тази риба
ИзтриванеТази риба
ОтговорИзтриване/ цяла и филе/ я има постоянно на рибния щанд в Метро.
Да, но при Ил няма Метро магазини :)
ИзтриванеМного апетитно предложение, Пепи,
ОтговорИзтриванечудесна рецепта и гарнитура, и снимка...
Благодаря, поздрави и хубава нова седмица!
Благодаря, Диди, радвам се, че ти харесва точно рибно предложение :)
ИзтриванеПепи,
ОтговорИзтриваневиждала съм тази риба, но не съм пробвала да я приготвя.Чудесно и много апетитно предложение с гарнитура.Ще я пробваме, наближават много зимни празници.Ние замразяваме рибата прясна във вода, в бутилки за еднократна употреба.Така не си губят вкуса.Размразява се цялата бутилка, в която има риба и вода.Когато рибата се извади и размрази е както прясна.
Поздрави !
Само чернокоп сме хапвали така, замразен във вода. Ако имам по-голям фризер, със сигурност ще използвам съвета ти, Ели, защото имаме един период през годината, в който приятел-рибар ни носи много рибаи замразяваме. Много ти благодаря за съвета! А ти ако видиш пак такъв сом - купи и пробвай.
ИзтриванеПоздрави и на теб!
Много ми го хвалят тоя африканец, а още не съм го пробвала. Ще му дам шанс, Пепчо.
ОтговорИзтриванедай му шанс ;) Мъж ми първия път очакваше да му мирише на кална Нилска вода :))) много е хубав и цяло филе, изпечено във фурната, само с лимон, подправки и зехтин, на хартията за печене.
Изтриване"фермата за тихоокеанска кохо сьомга в с. Горни окол" - тука направо ме разби бе жено..
ОтговорИзтриванеТова е моето село, т.е. на баба и дядо по бащина линия, дето сега мама и тате отидоха да живеят...
Ето, знаех си, че освен че знаеш за магазините в София повече от мен, знаеш и за мен повече от мен:))
Верно ли има такава ферма в Горни Окол, още тази седмица ще питам мама, защото ще идва на гости, само дано не забравя и дано поне тя знае, че и тя много не си показва носа извън къщи.
Я веднага да пращаш мама, или тате на проучвания. Това съвсем официално го показаха по едно предаване за еврофондовете :) Имаше водоеми, много рибЕта, явно ще пробват хората.
ИзтриванеФилето от тази риба е вкусно и заслужава да се приготвя.Правил съм го панирано и става много добре
ОтговорИзтриванеа, панирано не съм се сещала. Другия път ще пробвам.
ИзтриванеБлагодаря ти, Владо!
НА НИКУЛДЕН ГИ НАПРАВИХ ФИЛЕНЦАТА В КОРИ ЗА БАНИЦА НА РУЛЦА СТАНАХА УНИКАЛНИ УБИХМЕ СЕ ДА ЯДЕМЕ /КОРИТЕ НАМАЗАХ С МАЙОНЕЗА И ЛИМОНОВ СОК РАЗБЪРКАНИ С РОЗМАРИН И САЛВИЯ И СЛЕД ТОВА СЛОЖИХ МАРИНОВАНАТА ВЪВ БЯЛО ВИНО ГОРЧИЦА И СОЕВ СОС РИБА В /У КОРИТЕ И ОФОРМИХ ПУРИЧКИТЕ /
ОтговорИзтриванеДА ВИ Е СЛАДКО!!!!!!!
Здравейте,
ОтговорИзтриванеРецептата се получи фантастично.
Благодаря за интересната идея!
Поздрави,
Юлия
Моля :) Радвам се, че сте харесали :) Тази риба напоследък често я има по нашите магазини.
Изтриване