Всички знаем, че брускетите се запичат и още горещи се заливат със струйка зехтин и натъркват със срязана скилидка чесън. Когато обаче правиш една тава с брускети си спестяваш време, като овкусиш зехтина с пасирана вътре скилидка чесън. Загрявам зехтина за кратко - колкото да се стопли, не за пържене и слагам в него пасираната скилидка чесън, 2-3 щипки риган и оставям така за 15- на мин., да си пусне аромата. После гарнирам по желание и според наличностите на хладилника, но това са едни от най-често правените у нас тази пролет и лято за бързо хапване. Че и на работа си нося, като гледам да има някакви зелени листенца по тях. Откритието ми са черните стафиди :) Брускети и преди съм споделяла в блога, но тази добавка много ми хареса тази пролет в едно заведения и си "откраднах" идеята.
Най-добрите брускети се получават от хляб чабата, или франзела. Запичат се на скара, или грил тиган от двете страни и още горещи се намазват с четка с ароматния зехтин. Тази година съм открила за себе си шарлана :-) и много често заменям зехтина с шарлан, когато ще ползвам в суров вид. Понякога вместо с ароматната мазнина, намазвам с песто от босилек.
Следва гарниране - намазвам още с крема сирене, отгоре гарнирам с ленти авокадо, прошуто, пушено месо, или пушена сьомга, няколко листа бейби спанак, или листенца от салати. И задължителните 4-5 едри черни стафиди. Изобщо, това е само идея, в която да включите зеленолистни и черни стафиди (тези последните са по-едри, но когато нямам точно от тях, слагам и други, или сушени червени боровинки. )
Няма коментари:
Публикуване на коментар