1 пак бутертесто (375г)
100г крема сирене
100 г шунка (или подобен колбас)
100г кашкавал, или твърда моцарела
щипка-две мащерка, или риган
1 жълтък с 1 с.л. прясно мляко
сусам за поръсване (или други семена)
Приготвяне:
* Фурната се загрява на 200*.
* Листът бутертесто се разстила на работния плот и разделя на две еднакви части.
* Едната част се прехвърля на лист хартия за печене и намазва с крема-сиренето. Поръсва се с подправката.
* Шунката и кашкавалът се настъргват последователно (може да се наредят и слайсовете, но така плънката е по-фина и предпочитам да ги настържа).
* Другата половина от листът бутертесто се поставя върху подготвения лист с плънка и притиска съвсем леко с дланта - да прилепне добре.
* Намазва се с разбития жълтък с прясно мляко и поръсва със семената.
* Нарязва се на дребни квадрати - по ок 3-см. За по-"търговски"
вид може да се нарежат с къдрав нож.
* Бутер хапките се пекат в загрятата фурна до зачервяване - ок 15 мин. и веднага изваждат.



Няма коментари:
Публикуване на коментар