Обичам чесъна под всякакви форми - за гризкане, счукан, пасиран, в краен случай на прах. С ръка на сърцето - ако можеше, бих хапвала и сутрин, и вечерЗа млечно-чеснов пастет отдавна пишат момичетата във форума, че бил стра*отен, че само в Била го имало..... Да, ама не. Колко му е - прилагаш метода "проба/грешка" и до третия път успяваш. Та така - купих си днес по обяд. Ама тя една кутийка - ню-ню. И тъй като вечеря ще имаме за още два дни, реших да приложа горния метод. Успеха - на втория опит
По темата:
300г извара
200г сирене Дунавия /оригинално ако може/
2 с.л. майонеза
1 малка заквасена сметана /200г/
4-5 скилидки чесън /или повечко/
щипка червен пипер, може и лют.
Изварата, скилидките чесън и майнозата се поставят в купа и пасират.
Прибавя се сиренето и отново пасира до получаването на хомогенна смес.
В готовата смес се прибавят сметаната и червения пипер, разбърква добре и поставя в хладилник за 20-30 мин. да стегне.
Пепи,
ОтговорИзтриванеБлагодаря,
за тази чудесна рецепта.
Много ни хареса.
Упешна и хубава нова седмица, Диана
Радвам се, че ви хареса, Диди!
ОтговорИзтриванеХубава седмица и на теб :)