5 ноември 2009 г.

Хрупкави пилешки филета с куркума в сос от чесън и лимон




Продукти:
4 пилешки филета
1 ч.л. куркума
1 ч.л. майорана
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чесън на прах
50мл зехтин
50мл водка

3-4 лъж. мазнина за пържене
галета за овалване

Приготвяне:
Филетата се почистват от ципите и измиват добре.
Всички продукти за маринатата се смесват. Залива се месото с нея.
Завива се съда със свежо фолио и прибира в хладилник за 2-3 часа.
Изваждат, отцеждат и овалват добре в галетата.
Пържат се в загрятата мазнина от двете страни и изваждат на решетка, за да се отцедят.
Приготвяне на соса:
1 глава пресован чесън и 60гр. масло се запържват съвсем на тих огън.
Налива се сока на 1 лимон, прибавя се 1 каф.лъж. мед.
След като се разтопи меда се поръсва нишестето и разбърква толкова, колкото да се обединят всички съставки.
Маха се от огъня.
Прибавя се нарязаната месеста част на половин лимон и обърква.
Върху всяка пържола се поставят по две лъжици от соса.

Внимание! Соса е крайно недостатъчен. Количествата трябва да се увелича пропорционално.
Същия сос ще подхожда и на други видове печени меса, гарантирам.

***Ники, вместо да пържиш, поставяш в тава, застлана с хартия за печене и печеш в загрята фурна на 220* - 15 мин. (до зачервяване) Соса можеш да попуснеш


2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...