Пилешки крила, но с много по-различен вкус от класик-а. Които много, много ни харесаха. Чудесен аромат.
Това беше първата рецепта, на която попаднах в блога на Dragon's Kitchen и чаках да и дойде времето. Или по-скоро, аз да имам време да направя. Със съвсем малки промени от моя страна, знаейки нашите вкусове.
Много ми харесва сухото мариноване, а и като време ми е удобно - сутрин ги мариновам, вечер пека. Така имат достатъчно време да поемат подправките.
Продукти:
2 големи скилидки чесън, фино счукани
1дафинов лист
1ч.л.червен пипер
1ч.л.сол
1/2ч.л.каенски пипер има на Котани такъв
1/4ч.л.суха люта чушка
1/2ч.ч.смлян черен пипер
2 с.л.зехтин
1 с.л. балсамов оцет - това аз го добавих
около 1.2-1,5 кг. сурови пилешки крилца
1 с.л. корнфлейкс - и него от мен
50 мл бира и 50 мл вода
Приготвяне:
* Подправките се мелят в блендер (или стриват ситно с ръка) без корнфлейкса, смесват се със балсамико и зехтина, разбъркват добре.
* Поставят се в торбичка, в която са сложени и почистените крила и размачкват отвън така, че навсякъде по тях да полепне смес.
* Затваря се плика и прибира в хладилник за една нощ, или 1 ден - 12 часа.
* Изваждат се да починат на стайна температура, през което време се загрява фурната.
* Нареждат се в тава, в която вече са поставени бирата и водата, поръсват отгоре с натрошения корнфлейкс, завиват с фолио и пекат - първо на 250* - 10 мин, следват ок. 40 мин. на 180*, развива се фолиото и запичат под горен реотан за още 10 мин. на 250*
***В Dragon's Kitchen се пекат само на горен реотан по 15 мин, обръщайки ги от двете страни. Но ние ги предпочитаме да са хем с коричка, хем сочни, затова както винаги ги пекох първо под фолио.
Пепи, много вкусно звучи с тези подправки, а и в бира...
ОтговорИзтриванеРазмечтах се :))
Хубава вечер!
Пепи,
ОтговорИзтриванедопадат ми новите ти експериментаторски идеи - звучи и изглежда много апетитно.
Поздрав и усмихнта вечер, Диана
Дани, Дианка, благодаря ви :)
ОтговорИзтриванеХубав петък на вас :)))
И от тези крилца въобще няма да откажа!
ОтговорИзтриванеЛесна,удобна рецепта,че и толкова вкусна!
Поздрави и хубави почивни дни!
:)
Благодаря, Диди, хубави почивни дни и на теб :)
ОтговорИзтриванеНаистина е многто лесна рецепта :)
В момента точно тези крилца ми се пекат във фурната :Р Че това месоядните ако ги минеш една вечер със зеленчуци, на втората не можеш се размина така, даже и салата ми отказват :))))
ОтговорИзтриванеа ти не нахалствай с две последователни безмесни вечери, Иве :)
ИзтриванеТези крилца са страхотни. Обожаваме ги и ние. Всъщност ние все що е пилешко печено обожаваме.
Кажи после дали и на вас ви харесаха :)
Тук :Р страхотия са!!!
ОтговорИзтриванеБреййййй, Иве, страхотни са станали!
Изтриване