Тези хлебчета от червена леща са меки, много вкусни и много добър заместител на хляба. Подходящи и за запичане за сандвичи, и за бургери, и за яхния да си затопиш с тях :-) Най-хубавото е, че се приготвят много бързо - единствената по-дълга част от "рецептата" е накисването на лещата - за 12ч. Моите са с хуск (фибри), защото имам, но първия път правих без тях и не сложих количеството вода. Резултатът пак беше добър.
Продукти: 200 г червена леща
20 г хуск
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер (5г)
около 50 мл вода
3 ч.л. олио
1 малко яйце
семена за поръсване - тук черен и бял сусам
Приготвяне:
* Лещата се накисва в 1л. студена вода за 12 часа.
* Фурната се загрява на 180*.
* Отцежда сеи измива на течаща вода (в гевгир, или цедка).
* Блендира се и смесва с останалите продукти.
* Пекат се в загрятата фурна до готовност следващия път ще си засега времето, но пробата с дървено шишче за печене е най-сигурна, около 20 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар