17 юни 2024 г.

Пурички с крема сирене и сладко

 

     След няколкото партиди сладко, нямаше как да не го пробваме на нещо ... различно :) И се получи тази компилация между цигара бюрек и пържени филийки на рулца. Всъщност получиха се само защото ми останаха 10-на триъгълни кори от закуската предния ден и едно непълно бурканче от сладкото с повече желе, отколкото плод.

Продукти:
триъгълни кори за баница (турски, или други, не фини)
крема сирене
сладко (желателно е да е гъсто, с повече плодове)
мазнина/олио за пържене

Приготвянето се вижда :)
* Връхчето на кората се намазва с четка с вода, за да може да залепва.
* В широката част се поставя крема сирене - разпределя се почти от край до край.
* До него се поставя и лъжица сладко.
* Двата края се прехвърлят навътре, а после кората завива напред на рулце.
* Когато всички се приготвят, започва пърженето :) в ок 0,5 см. мазнина, добре загрята в тиган, или касерола.
* Пържат се много бързо, за по-малко от минута и от двете страни. При обръщането не ги набождайте с вилица, ползвайте някаква щипка за готвене/печене.
* Изваждат се на решетка, застлана с хартия за печене. Може да поставите хартията и на равна чиния и изваждате там, но от топлината, готовите пурички отдолу се запарват и омекват. А на скарата остават хрупкави и отдолу.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...