Сега отивам на гости на Драго с тази вкусна рецепта за паста.
Оказвайки се с прилично количество мечи лук, пробвах предложението му и много ни хареса.
Продукти:
300г. паста***
1,5 връзка мечи лук (около 2 шепи пресен или 1 замразен)
200г . меко сирене тип Филаделфия
250мл течна готварска сметана + 100 мл вода
краве масло
черен пипер и сол
Приготвяне:
Сваряваме пастата според указанието на опаковката.
Нарязваме мечият лук на къси лентички и го запържваме набързо в маслото.
Прибавяме сметаната с водата , подгряваме я и стопяваме в нея и сиренето.
Подправяме със сол и черен пипер.
Изваждаме сварената паста в соса, разбъркваме за минутка там и сервираме
***Най-много обичам паста с дупки. За да поемат соса. Но става с всякаква. Пък ако е и домашно приготвена..........
Наздраве и благодаря ти, Драго!
И на мен ми е една от любимите тази рецептичка. Бърза и лесна.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за изненадата Пепчо и разбира се, че е вкусна. :)
Христос Воскресе!
ОтговорИзтриванеПепи, сбърка го тоя мечи лук:):)
Изглежда вкусно!
Пеп, толкова апетитно изглеждат :)
ОтговорИзтриванеНе съм виждала да се продава при нас :(
Хубава вечр и спорна седмица!
Честит празник, Пепи :)
ОтговорИзтриванеТози мечи лук е голяма работа :)
Да, Драго, вкусна е, дори и студена :)
ОтговорИзтриванеТраяна, ама пък вкусен е, вземи огледай около вас дали няма (че свирни и на мен)
Благодаря, Дани, Зори!
Ох, тези фарфале са ми от известно време фаворит сред всички макаронени:)
ОтговорИзтриванеПепи, фонът твое дело ли е?
Не, Иве, на мама е :)))
ОтговорИзтриванеЧестито Възкресение Христово, Пепи!
ОтговорИзтриванеМного вкусна рецепта, направо изкусителна!
благодаря, Диди :)
ОтговорИзтриванеЧестит празник и на теб!