Всеки знае как се правят хамбургери :) особено с готови питки. Е, и те са за хора, или поне за такива моменти, когато трябва или набързо да нахраниш някой гладен тийн, или да си приготвиш нещо за обяд. Което да се опакова добре и да е засищащо.
След празниците има много предложения за уползотворяване на останали козунаци, яйца.... При нас такива не остават, затова пък това е идея какво да направим с останали печени месца (или да ги рециклираме след ден-два почивка от месото)
Трябват ни само няколко питки, другото - въпрос на импровизация
В случая - останало печено свинско месо, чаена чаша доматен сос и/или кетчуп или настърган домат, чаена чаша пилешки бульон (за предпочитане домашен), щипка риган (или друга подправка любима), малко захар, 2-3 с.л. мазнина, карамелизиран чесън или лук - по желание.
зеленчуци по избор - маруля, спанак, репички, краставици, домати
Приготвянето е още по -лесно.
* Месото се нарязва/накъсва на ивици
* В тиган се загрява мазнината, прибавя се доматения сос, кетчупа (или настъргания домат) и когато соса заври - месото. Достатъчни са 3-4 мин., за да поеме от него и отново да стане сочно.
* Щипка сол (ако трябва), щипка захар, малко подправки и :) соса вече трябва да се е сгъстил, да не се отцежда вода от него, но и да не е прекалено гъст, за да може да напои питките.
* Те се срязват на две и пълнят обилно с готовата плънка. Затварят се, оставят 2-3 мин. соса да поеме и в двете части, маха се капачето и гарнират със тънко нарязаните зеленчуци.
Ох, Пепи, напълни ми се устата!:)
ОтговорИзтриванеХубаво си го измислила, ама ще ядем след диетата:)
ОХ, не трябва да гледам преди вечеря !
ОтговорИзтриванеСледва покапване:)
Прекрасно изглежда, Пепи -
ОтговорИзтриванемного свежа и апетитна идея.
И Честито Възкресение Христово,
с пожелание за здраве и благоденствие!
Пепи, може ли да грабна сандвича, в замяна на парче влажен кекс с кафе? Чудесно изглежда, а и съм сигурна, че е много вкусен...
ОтговорИзтриванеПрегръдки с пожелания за спорна нова седмица!
Траяна, ама ти си упорита с диетата :)
ОтговорИзтриванеДани, не така :))
Благодаря, Диди, Честит празник и на теб!
Може, Еви, точно такива влажни кексове обичам :)
Прегръдки за вас, дами и спорна (малка ) седмица!