17 март 2013 г.
Пълнени туршиени чушлЕта с млечен пастет
След като есента затварях лятото в буркани :) сега е ред да да се ориентирам с отварянето им, докато зеленчуците вътре са все още хрупкави.
А такива чушлета (готови, напълнени, от верига хипермаркети) опитахме, но леееекинко пренебрегнахме на един След-новогодишен празник, на който домакинята бе направила и чудесна солена торта. Много ясно, кое повече уважихме :) , но още тогава реших да ги направя, пък и пълнежа е млечен - как да му устои човек. И преди седмица мернах последните два буркана с трушиени чушки, които са основно върхарки и събрани всякакви - и по-тънки чорбаджийски, и по-големи, но късички "златни медали", "сиврия" и сие.
Ето такива са ми туршиените чушлета. За пълненето обрах по-дебелите, а по-тънките вложих при едно пържено свинско, което много добре ги понесе, но за него - следващия път.
Пълненето става изключително бързо. Никой да не си и помисля за лъжица. Шприца е най-подходящия инструмент за тази цел.
Необходими освен туршиените някакви чушки са:
1 пак. крема сирене (125 гр.)
2 с.л. добре намачкано краве сирене
1 с.л. майонеза
1 с.л. заквасена сметана
2-3 скилидки чесън (счукани, или пасирани)
1 с.л. копър
За приготвянето .... няма какво да се пише, освен, че всички продукти се смесват и с готовата смес се пълнят чушките. Ако са кисели или солени - изкисват се за един час в студена вода и отцеждат.
Готовите чушки се прибират в кутия и заливат със зехтин ,или олио :) стават едни такива блажнички :)))
Плънката може да понесе всякакви видове сирене. Това е само една вкусна идея.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много апетитни са безспорно! Имам същия шприц, как да не ги спретна:)
ОтговорИзтриванеХайде да те видя :)
ИзтриванеМного вкусна комбинация аз редовно си купувам такива пълнени от Халите:)))
ОтговорИзтриванеОхо, значи съвсем не в този ни хипермаркет ги предлагат :)
ИзтриванеТюхх и аз открих Америка :)
Аз идвам за прошка! Простено да ти е за всички вкусотии, с които ни изкушаваш:):):) Прости и ти на мен!:) Поздрави!!!
ОтговорИзтриванеПростено да ти е, КАте и ти прости!
ИзтриванеЧудни са, Пепи! Идеята за пълнежа ще взаимствам, чушлетата ми са друг сорт, но пак ще станат вкусни с нея. Простено ти е и прости! ;)
ОтговорИзтриванеПростено да ти е, Еви!
ИзтриванеПепчо, признавам си, че дори не ми е хрумнало да ги пълня тези чушленца :) Чудна идея!
ОтговорИзтриванеЧестит празник и прости!
И на мен, Габи. Добре, че видях.
ИзтриванеНамини и следващите дни, да видиш още един начин за до-употреба на трушиените чушки :)
Простено да ти е! Прощавай и ти!
Чудесно предястие,направо плаче за едно питие и Наздраве!
ОтговорИзтриванеПрощавай,Пепи,и простено да ти е!
Прегръдка и хубава седмица,мила!
За днес наздравиците минаха, но утре пак ще си кажем :)
ИзтриванеПростено да ти е, Роси!
Прощавай и ти!
Простено да ти е и прощавай, мила, особено за отсъствието ми напоследък!
ОтговорИзтриванеДано скоро се поосвободя, че кой знае какви вкусотии съм изпуснала.
Интересно предложение, сигурно е страхотно мезе.
хубава нова седмица ти пожелавам!
Ваканцията ще наваксваш ти :)
ИзтриванеПростено да ти е, Ети!
Здраве да е; за всичко останало ще намерим време.
Хубава и спорна седмица и на теб!
Това определено е една вкусна идея, Пепи, не бях чувала за пълнени мариновани чушки. Благодаря за идеята.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Радвам се, че ти допада, Гери. Може да пробваш, докато има такива чушлета все още.
ИзтриванеПоздрави и спорна нова седмица!
Прощавай , Пепи! А тези чушлета са страхотни! Пожелавам ти спорна нова седмица!
ОтговорИзтриванеПростено да ти е; прощавай и ти, Игличе!
ИзтриванеПепи, и аз си запазвам идеята за пълнежа - адски вкусно ми звучи и предполагам няма да се кара със свежи чушлета, че у нас лятото не успяваме да го уловим в бурканчета :))
ОтговорИзтриванеПрекрасна нова седмица ти желая!!!
Няма, няма, Мина. Само да обичаш сурови чушки.
ИзтриванеПрекрасна и спорна седмица и на теб да е!
Чудесна идея! Изглеждат толкова апетитно и изкушаващо!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
А на теб хубав ден, Ина!
ИзтриванеПепчо, вкусно та пре-вкусно ни гощаваш :)) Благодаря, че сподели рецептата. Във фейсбука споделих възхищението си, но не мога да пропусна и тук да те похваля за идеята :)Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеЩе чакам да кажеш дали ти харесват и на теб, Снежи.
ИзтриванеЧестит вторник :)
Аз сега събрах всички дребни чушлета и пиперчета от градината.Мога ли да ги напълня пресни или първи трябва да ги мариновам?
ОтговорИзтриванеТрябва да ги мариновате - направете малко саламура като за туршия - вода и сол - 14/1 части + 1 част отцет и 2 лъжици захар и залейте чушките с врялата марината. Да постоят така и като отцедите - напълнете. Мооже да ги напълните в буркани, залеете с олио, или зехтин и държите там - изкарват спокойно 15-на дни.
ИзтриванеПепчо,фен съм ти.Кетчупа по твоята рецепта е уникален.Сега видях и чушлета.Маринатата 14към едно ли е?Колко време да ги държа в марината?Трайността им е около 15 дни,така ли?Мислех да ги направя за по-дълго време.Извинявам се за многото въпроси.
ОтговорИзтриванеДа, 14/1. Дръж ги 15 на мин, да омекнат и поемат от солта малко.
ОтговорИзтриванеЗа по-дълго не знам. Може да пробваш да ги завариш за капачка, обърнати в тава с малко вода, но не съм пробвала