или топеница, бърканица :) мазило за филийки всякакви.
От съвсем малко и достъпни продукти, които обикновено винаги имаме в хладилника. А такива разядки са много вкусни не само като разядки, а като спасяващи-от-глад-прибиращи-се-работещи-гладни-хора. Пък и за тия от нас, дето проверяват хладилника в малките нощни часове. Затова и почти винаги имаме в хладилника забъркана някаква от тях.
Един съвет, който сама си дадох и изпълних , след като снимах тези филии-модели. Така и така се препечени, намажете ги докато са горещи тъъъъъъничко с масло и разтъркайте по тях срязана на две скилидка чесън. Още по-ароматни и вкусни са, гарантирам ви
От съвсем малко и достъпни продукти, които обикновено винаги имаме в хладилника. А такива разядки са много вкусни не само като разядки, а като спасяващи-от-глад-прибиращи-се-работещи-гладни-хора. Пък и за тия от нас, дето проверяват хладилника в малките нощни часове. Затова и почти винаги имаме в хладилника забъркана някаква от тях.
Един съвет, който сама си дадох и изпълних , след като снимах тези филии-модели. Така и така се препечени, намажете ги докато са горещи тъъъъъъничко с масло и разтъркайте по тях срязана на две скилидка чесън. Още по-ароматни и вкусни са, гарантирам ви
Продуктите са:
5-6 сварени яйца (със сравнително твърд жълтък, но не и посинял)
~ 150 г бяло саламурено сирене (овче и краве смесвам )
зелената част на 7-8 стръка пресен лук
1 равна ч.л. червен пипер
~ 70-80 мл зехтин
Приготвянето :) се състои в следното:
* Лукът се нарязва ситно;
* Яйцата и сиренето се размачкват грубо с вилица ;
* Прибавят се червения пипер и зехтина и всичко разбърква добре.
Приготвяйте филиите и си гарнирайте богато с по пълна лъжица от сместа. Е, може и някоя маслина за цвят.
Тази разядка търпи всякакви импровизации. естествено, ако се махне червения пипер пак ще си е вкусно, но пък няма да мирише на сушени червени чушки :) Може да се прибави черен пипер за любителите на пиперите. А ако не искате грубо да се отнасяте с продуктите , може да ги намачкате нежно и фино като ей този пастет от яйца и крема сирене
Звучи много вкусно. Ама за неядящи лук в сурово състояние май ще може да се задуши предварително
ОтговорИзтриванеЛукът тук е пресен, Ил, ако пробваш - не задушавай. Ще замирише на готвено :)
ИзтриванеВкусно! За вечеря с чаша чай ми идва много добре! При нас по-често се приготвя с чесън, вместо лук (да му мисли кой е наоколо) :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка, Пеп!
Любима ми е, особено с препечена филийка:)
ОтговорИзтриванеМмм, а пък в неделя сутрин как добре ще дойдее.....
ОтговорИзтриванеще дойдеш ли да ми донесеш в леглото :))))?
Хубав ден, Пепчо!
Боже, потекоха ми лигите! Обожавам такива разядки и още в събота сутрин се заемам с приготовлението! Както пише по-горе в коментарите - мисля мъъъъничко чесън да добавя! :))))
ОтговорИзтриване