Продукти за 4 порции:
~ 500 г тортелини с пълнеж (сьомга и крема сирене тук)
4 с.л. каперси
2-3 ск. чесън
3 с.л. масло
~250 мл. готварска сметана (течна)
~150 мл. бяло вино
~ 60 г топено сирене (3 триъгълничета)
щипка захар и щипка сол
черен пипер
1 ч.л. царевично нишесте
Приготвяне:
* Каперсите и пресованите скилидки чесън се запържват за 2-3 мин. в маслото.
* Прибавя се нарязаното на ситно топено сирене, наливат се сметаната и виното и бъркат, докато сиренето се разтопи в соса.
* Посолява се и прибавя щипката захар; оставя се да поври 5-6 мин. и сгъстява с размитото в малко вода царевично нишесте (или препечено брашно).
През това време се кипва водата за тортелините/пастата с щипка сол и лъжица зехтин.
* Сваряват се според указанията на опаковката - за прясна паста обикновено трябват 3-4 мин, но най-добре да се спазва времето, написано на кутията.
* Готовите тортелини се изваждат и поставят в соса, поръсват се с прясно смлян черен пипер, разбъркват и сервират топли-топли. С чаша студено бяло вино
Мммммм, изкушаващи са, Пепи! :)
ОтговорИзтриванеРадвам се ,че теб изкушавам, Еви :)
ИзтриванеТова е повече от разкошно предложение, Пепи,
ОтговорИзтриванеи пържолата на тиган е много колоритна и апетитна,
но тези фини тортелини в нежен сос са неустоими - цвят и контраст, вкусове и аромати...
Благодаря за удоволствието, чудесната рецепта и поздрави за теб!
Благодаря :) Удоволствието е мое, щом на естет като теб се харесва :)
ИзтриванеПоздрави и на теб, Диди!
Направо се видях как отпивам глътка вино и на виличката съм набола тортелинка,която хубаво съм отъркаляла като малаче в този вкусен сос,божествена порция,Пепи!
ОтговорИзтриванеПрегръдка от мен,другарче мило и хубава вечер!
Наздраве, Роси :) да ти е сладко :)
ИзтриванеПрегръдка и от мен и хубави почивни дни!
Пепи, при тази вкусотия хич не гледам снимките, да знаеш... А пък твоите са си толкова хубави, че още повече да ми застърже стомахът. ;) Прекрасно ястие!
ОтговорИзтриванеПрегръдки от мен и един съвет от "пишман" снимащ човек като мен - на никого няма как, без техника и специално осветление, да му се получат снимки вечер и на обикновена крушка. ;)
Много си права, Гери :) аз уж гледам това, което снимам за блога да е на дневна светлина, но понякога няма какво да остане за следващия ден за снимки. Нищо , идните седмици ми се очертават в къщи и ще си готвя и снимам :) на дневна светлина.
ИзтриванеЗвучи много вкусно! Каква марка са тортелините и от къде мога да си купя такива?
ОтговорИзтриванеНе помня марката, но бяха от Коледната или някаква гурме френска седмица в Лидъл. Обикновено в такива случаи остават още 2-3 седмици по хладилниците. Но съм виждала и в други магазини прясна паста - тортелини, мисля, че зелени бяха дори в Била.
ИзтриванеБлагодаря, ще погледна в Била. Купувала съм точно от тази седмица на Лидъл и другаде не съм намирала такава.
ОтговорИзтриванемомичета,направете си сами тортелинките,ще станат още по-вкусни
ОтговорИзтриване