Аз магданоз може и да не обичам и да избягвам срещите с него на масата, но пък почти винаги имам бурканче с готово магданозено песто. Което изключително улеснява приготвянето на тези филета. Дори и да нямам в момента ,приготвянето му е много бързо.
Връзка магданоз, 2-3-4 скилидки чесън, сол и 3-4 лъжици зехтин. Специално за тези филенца и 2 чаени лъжици горчица.
Пилешкото филе се нарязва на дебели пържоли (1 филе пеперуда се срязва на две и всяка част се разделя на още две). Ако е бонфилета - цели.
Всяка пържола се намазва обилно с приготвеното песто и оставя за 30-40 мин. в хладилник да "отлежи". Това количество песто е достатъчно за намазването на 1 кг. пилешко филе.
Изпичат се от двете страни на грил тиган, скара, плоча, сух тиган с незалепващо покритие или каквото имаме под ръка :)
Поднасят се със свежи зеленчуци, картофена салата или каквото там си имаме приготвено за гарнитура :
Хрупкавото бутче е случайно попаднало там.
Хубава нова и празнична седмица!
Е, това песто с горчица е чудесно !
ОтговорИзтриванеБлагодаря за идеята, Пеп!
Ароматно и много вкусно!
ОтговорИзтриванеА и снимките с тези пресни доматки и златни картофки мммм...
Целувки Пеп***)))
и на теб целувки, Кате!
ИзтриванеОбаче :) доматките са последните от градината на мама. Вече са едни дървени на пазара. А много обичам домати.
И все пак не направи масления сос,а? :))))
ОтговорИзтриванеОбаче как си ги нагласила за снимка тия ми ти магданозлии не е истина,мнооого кокетно с листенцата спанак и доматките,страхотна композиция се е получила!И постъпкови снимки си направила,екстра е цялата публикация и най-вече месцето!По отношение на магданоза сме в един отбор знаеш,но пък сготвен и на мен ми понася чудесно!Рецептта е бомба,бърза,лесна и безкрайно вкусна!
Сърдечен поздрав,приятна неделна вечер и спорна,макар и доста хладна седмица,другарче мое! :)
Роси :)
ИзтриванеАма те тези съм ги правила преди 3 седмици!
Бях ги забравила, че ще показвам дори. Но пък наистина са много лесни и вкусни, струва си да се правят в делнични дни. Особено ако се мариноват от сутринта, а вечер - само изпекат.
Магданоза ми понася само пасиран на мен :) иначе ми лепне на небцето.
И на теб хубава вече и успешна нова седмица! Зима е все пак, поне мухи няма :))
Пепи, чудесни са филенцата и рецептата, нищо че са от три седмици, аз бих хапнала едно:)Страхотни ястия показваш, Пепи! Прекрасна нова седмица от мен!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Кате!
ИзтриванеУспешна и на теб да е!
И аз не съм по магданоза, ама така вкусно изглежда, че ще се прежаля;)
ОтговорИзтриванебосилека е по-вкусен, ама оня, от нашия, нали?
ИзтриванеМирише ми на магданоооз :)
ОтговорИзтриванеСупер са, Пепи! Ще взема най-накрая и аз да го направя това песто.
Е може ли още да не си?
ИзтриванеНаправи, после и пилешките филета, без друго тази седмица си на пилешка вълна :)
Пепчо, няма твое филе, което да не харесвам, както и всички месца;)
ОтговорИзтриванеЕй такова песто още не съм си направила, но надявам се скоро да се видя във време за целта. Всичко е прекрасно!
Хубава вечер!
Марти, ти сериозно ли не си правила още магданозено песто?
ИзтриванеИмай предвид, че лятото, ако се сдобиеш с голямо количество магданоз, това е един от начините да съхраниш (замразено, без сирене) за зимата.
Ама много е вкусно, да знаеш! Както за салати, така и на разни печени меса :) Вярваш, ми нали ?
Хубаво утре на теб!
Тц, срам, срам...;(
ИзтриванеНо сега ще си направя с купешки магданоз, а лятото с пресен градински:)
И напълно ти вярвам, Пепчо! Аз на теб ако не вярвам, на кого!
Хубава снежна вечер, ако и при вас е така;)
Ти и магданоз ?!:) Да не повярва човек!
ОтговорИзтриванеПепа, страхотно изглеждат!
И понеже харесвам магданоз, ще ги пробвам!:)
Поздрави и успешна нова седмица!
Аз де :) вярвай. Всъщност зачудих се вече как да разнообразявам пилешкото филе.
ИзтриванеЩе се радвам, ако ги пробваш у вас :)
Благодаря, хубава седмица да ти е и на теб!
Няма как като прочета магданоз да не намина, няма как да не се полюбувам и няма как да не "оближа" монитора с очи. :) :) :)
ОтговорИзтриванеАх, Пепи, толкова вкусно предложение... ммм. Неустоимо... Накара ме пак да огладнея...
Прегръдки, една прекрасна неделна нощ и спорна нова седмица!
Сега разбираш какво ми е всеки път, като покажеш козунак, а ВЕни :) А ти много често показваш :))
ИзтриванеПрегръдки и спокойна, хубава седмица на теб!
Пепи, имам рецепта за панирани с магданоз пуешки филета, която отлежава близо година... май ще я изпробвам точно "делнично". Разликата между двете е в панировката, която в моята рецепта (не е моя , де) е суха, но пък филетата се пекат предварително, за кратко в един горчичен сос, та финално вкусовете май ще се препокриват.
ОтговорИзтриванеНаистина ме учудваш с магданоза - мислех, че съвсем се отказваш от него! Значи все пак има надежда за теб :)) Пестото в лъжичката е цялото за мен - мога и на препечена филийка да си го туря!!! :)
Целувки, миличка!
аа, не съм се отказала съвсем от него! Ям от него, само пасиран да е. Абе - както казвах от дребна - лепне ми на небцето :)
ИзтриванеХайде мятай и твоята рецепта, че да видя. Интересна ми е тази суха панировка.
Целувки и за теб и хубава (дано спре дъжда) седмица!
Оххх леле това Пепи е фантазия, много вкусно изглежда и ще си го приготвя, само за мен, защото мойте ще се цепят на магданоза :))
ОтговорИзтриванеПрегръдки и чудна седмица ти желая :)
Еви, хубавото им е, че можеш да направиш 2-3, можеш и килограм да изпечеш.
ИзтриванеПрегръдка за теб и хубаво време ти желая :)
Пепи,
ОтговорИзтриванетук прелива от вкусотии! Знаеш, че не ям месо, но това не ми пречи да се възхитя на вдъхновението ти, на идейните рецепти, и на снимките...а непременно моите канибалчета вкъщи, ще опитат от твоите вкусотии!
Бети :) ама поне има на кого да ги приложиш тези рецепти.
ИзтриванеА аз твоите торти... идва ми с глас да заплача. Никога няма да направя такава.
Поздрави и хубава седмица!
Пепи, прекрасни са! Ентусиязира ме до степен, че да пробвам. Само се чудя това песто, колко дълго време може да издържи в хладилник?
ОтговорИзтриванеАко е без чесън и сирене (както в линка) - до седмица.
ИзтриванеАз правя повече, когато имам много магданоз и замразявам; после вадя, пак пасирам с чесъна и сирене (пармезан) или ядки в редки случаи.
Мерси :) Довечера ще пробвам, но мисля да сложа чесън и пармезан.
Изтриване