които освен чудни са и пухкави. А е факт, че вложения кашкавал е по-малко, отколкото в топъл сандвич само с кашкавал. Тайната им Жоро Бордовски разкрива тук,
а аз ги правя откакто ги е показал и споделил тайната на лелката с нас.
Няма какво повече да добавя , освен рецептата им, а на вас оставям да прецените дали е така, след като ги направите :) Интересното е, че аз винаги се сещам да ги направя, когато съм с гърлобол. Но горещо препоръчвам към тях и чаша чай :)) от мащерка.
Продукти за 7-8 филии:
200 гр. кашкавал
5 с.л. зехтин (олио)
2 с.л. брашно
100 мл. вода.
7- 8 филии хляб
5 с.л. зехтин (олио)
2 с.л. брашно
100 мл. вода.
7- 8 филии хляб
Приготвяне:
* Кашкавала се настъргва на средно ренде.
* Прибавят се всички останали продукти и сместа се разбърква (с вилица или лъжица).
* Разпределя се върху филиите хляб, размазва се с нож или шпатула.
* Сандвичите се пекат на парти грил до зачервяване на кашкавала.
* Поднасят се веднага, поръсени с шарена сол ( у нас - почти винаги е самардала)
.
Благодаря за споделената рецепта, Пепи! Ще опитам, сигурна съм, че ще ми харесат. прегръдки и спорна нова седмица! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка и за теб Еви и спорна нова седмица!
ИзтриванеНадявам се да ти харесат :))
Е, наистина са чудни! Браво!
ОтговорИзтриване:)) благодарности на Жоро
ИзтриванеУби ме с тази рецепта, но щом ти го препоръчваш, ще влезе в употреба много бързо! У нас филиите са на почит и уважение през работните дни:)
ОтговорИзтриванеНай-хубавото е, че забърквам сместа от вечерта и сутринта само мажа :) Ама това е щото ние и закусваме.
ИзтриванеСандвичите са наистина чудни, Пепи! Ще ги опитам непременно.
ОтговорИзтриванеПоздрави и една прекрасна нова седмица!
Поздрави и на теб, Вени и хубава нова седмица!
ИзтриванеИ аз благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеНикога нямаше да се сетя да съчетая така продукти, страхотна идея.
Ще опитам още утре със сигурност.
Благодаря, Пепи.:)))
и аз не бях предполагала, че кашкавала може да се разбърка с вода. Но явно от зехтина и брашното идва пухкавото.
ИзтриванеХубава седмица, Рони!
Мммм, наистина са чудни! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеМоля :) Хайде направи на децата сега :)))
ИзтриванеПотвърждавам! Наистина са много,много чудни. Благодаря Пеп.Благодаря и на Жорката!
ОтговорИзтриванеИзцяло негова е заслугата, нали знаеш! Жорето е велик!
ИзтриванеБраво, Пепи, че ги показваш! Страхотни са и съм им горещ почитател, откакто ги открих при Жоро Бордовски, пък и колко още вкусотийки си открих там. Да е жив и здрав!
ОтговорИзтриванеТвоите сандвичи по неговата рецепта са много апетитни!
Прегръдка и спорна нова седмица!
Благодаря, Лети, прегръдка и на теб!
ИзтриванеЖоровите рецепти са безотказни. Всичките му ги уважавам, освен бобената снежанка :)) Само да ме прочете и ще каже "разбира ти тр...а" :)))
Изпробвах го вече.Страхотно е.
ОтговорИзтриванеНали :))
ИзтриванеАз съм ги срещала много пъти-все някой ги прави ,а аз все не се сещам.Следващите почивни дни ще се постарая да ги направя и опитам-благодаря ти ,Пепи!
ОтговорИзтриванеЖиве, наистина си ги пропуснала :))
ИзтриванеДано не ги забравиш следващите почивни дни!
Честита първа пролет, Пепчо! страхотни и вкусни сандвичи! Правила съм само с кашкавал, а при теб гледам има и разни екстри, та ще ги пробвам и така, изглеждат много вкусно! Слънчев ден!
ОтговорИзтриванеЧестита пролет и на теб, Кате! Слънчев и весел ден да ти е!
ИзтриванеУ нас сандвичите са много честа закуска, но наистина ей така плънката остава най-пухкава.
Наистина са страхотни, Пепи! Обожаваме ги!
ОтговорИзтриванеЧестита първа пролет!
Слънчева, цветна и много усмихната да е за теб и всички около теб!
Благодаря, Тони! Слънчева пролет да е и на вас!
ИзтриванеГледай ти каква комбинация.Да си призная все се натъквам и аз като Живето някой да ги отчете и похвали,но си казвах-е,какво толкова може да им е по-различното от печен сандвич с кашкавал.
ОтговорИзтриванеЩе проверя непременно,провокира ме вече.
Хубав ден,дружке!
Задължително провери, Роси. Наистина са чудни и пухкави. На обикновените кашкавала се разтича, а тук остава пухкава, дебела плънка - аз слагам по 1 пръст поне :)) Колкото повече, толкова по-добре, нали знаеш.
ИзтриванеХубава вечер на теб!
Ето ги! Страхотни!!!
ОтговорИзтриванеТия дни ще си направя - обезателно:)
Чакам да те видя :))
ИзтриванеНаистина са чудесни! Сложих и чубрица в сместа, защото много обичам :) Поздравления! Утре фрикасето ще пробвам да направя, сега пиленцето се вари :)
ОтговорИзтриванеМоже, подправки на вкус. Аз ръся само самардала, щото ми е любима от подправките, но е въпрос на вкус.
ИзтриванеРадвам се, че и на теб са харесали!
Ох, чак ми е неудобно, че моят коментар ще е N-тият, но не мога да се въздържа. Ами чак сега ги правя тези прославути сандвичи. Чета аз и тъкмо си мисля дали не мога да забъркам сместа от вечерта и сутринта да направя закуска на ловджията / и той М./, и виждам, че в един от коментарите пишеш, че и ти така правиш. Сутринта, сънена ги изпекох - прекрасни: леки, икономични /това също не е без значение, че сме голяма разсипия!/, много приятни. Освен с тях, ловджията беше подкрепен и с една голяма чаша прясно изцеден сок от моркови и ябълки, за да има енергия да обикаля по полето и да гони Михаля...А да ти кажа каква била разликата между ловджията и рибаря: единият ГОНИ Михаля, другият го ЧАКА. С този ранобуден коментар ти пожелавам хубав септемврийски ден! АНА
ОтговорИзтриванеХахахах Ани, как ми усмихна сутринта :) Ама то наистина няма голяма разлика в търсенето Михаля :)))
ИзтриванеА за ранна сутрин наистина са чудесна идея, щото (на мен поне) почти всяка сутрин събуждането преди 9 ми е усилие :)
Много се радвам,че си ги опитала, Ани и сте харесали!
Хубав и слънчев ден и на теб!
Пепи, и аз да кажа, че са супер сандвичите! Особено с моя капризен господин... Ама ги харесва, така че имам успех. Тъкмо одеве пак правих и хапнахме от тях. :) Май са идеални за всяко ядене.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за споделената и вкусна леснотийка.
Поздрави сърдечни и лека вечер! :)
Оо Гери, много се радвам, че зарибих и теб с тях :)
ИзтриванеАма наистина са чудни, чудните на Жоро :)
Аз нали съм по закуските :) да ти кажа как ги правех, когато човеците закусваха у дома - разбърквам сместа от вечерта и сутрин намажа и изпека. А в някои случаи - намазани, завити със стреч фолио и чакат сутрешното печене.
Поздрави сърдечни и хубав ден ден на теб!