Още едни кашкавалени сандвичи, този път с лук.
Лука им придава много приятен аромат (е, не са за всяка сутрин, но дъвченето на стръкче магданоз винаги премахва неприятната миризма на чесън и лук. Стига да обичате магданоз
Тези сандвичи ги видях при Юлка преди време, но тъй като закуската е задължителен елемент у нас и те, заедно с другите видове топли сандвичи са с много често присъствие на масата.
Продукти:
6-7 филии хляб
1 средна глава лук
1 яйце
200 г настърган кашкавал
черен пипер и любима подправка
Приготвяне:
* Лукът се нарязва на ситно (нарязан, не смлян, за да не му изтече сока)
* Смесва се с настъргания кашкавал, подправките, яйцето и обърква добре.
* Сместа се разпределя по филиите
* Пекат се в сух тиган с незалепващо покритие на средна степен по 2-3 минути от всяка страна - първо с пълнежа надолу, а след това другата, която през това време се намаслява с олио.
Вкусни са поднесени както топли, така и студени.
А другите топли сандвичи с кашкавал, запечени на парти грил или в загрята фурна на горен реотан са в категорията "Това го знае всяко хлапе". С налични продукти от хладилника, важното е да е топъл и с добре разтекъл се кашкавал отгоре. Като отгоре-то се има предвид отгоре на парче салам, филе или луканка :)))
и Честита пролет!
Еха, това са точно рецепти за моя син.
ОтговорИзтриванеИ според него колкото кашкавалът е повече, толкова по-добре.
Този сандвич с лук е много интересен.
Чакам с нетърпение завършването на цикъла за сандвичите.
И аз. № 10 имам, но ми липсва 9 :))
ИзтриванеПрав е Кирчо - всеки уважаващ себе си сандвич трябва да събере много кашкавал отгоре :)
И ние снощи бяхме на кашкавалени сандвичи.
ОтговорИзтриванеИ твоите с каква съблазнителна коричка са,ммм!
Честита пролет и много ведро настроение!
п.п.Вчера купувах кулинарна книга и що да видя-наш Жоро Бордовски каква тухла издал-Бравос!
книгата е вече на 2 години, Роси!
ИзтриванеНа тези сандвичи най-много ми харесва аромата и коричката, която хващат от печенето в тиган :)
Май често мислим еднакво за изхранването, а :)
Честита пролет и на теб!
Честита пролет, Пепи!
ОтговорИзтриванеЧудесна е серията със сандвичи,идеята слука ми допада много.
Желая ти усмивки и слънчево настроение, пролетно вдъхновение и много щастие, Диана
Благодаря, Дианка! Слънчева пролет и на теб!
ИзтриванеЧестита пролет, Пепи! Нестихващо вдъхновение и безброй усмивки ти желая от сърце!
ОтговорИзтриванеЗа сандвичите каквото и да напиша, ще е малко. ще им се полюбувам, а утре запретвам ръкави и ще ги направя за закуска. Прегръдки! :)
Сърдечно благодаря, ЕВка!
ИзтриванеТи направо започвай сандвичена серия :))
Прегръдки, с пожелания за хубаво утре!
Пепчо, много интересни сандвичи. Ще взема уикенда да ги направя, много обичам лук. Няма ли да залепне плънката обаче - като гледам твоите каква хубава коричка са хванали...я издай тайната - на силен огън ли, на слаб ли...
ОтговорИзтриванеА вкъщи малкият само това иска да закусва - "печени филийки" - сиреч кашкавал с яйце, на горен реотан. Без мръвка отдолу. За батко му - с мръвка. За майка им - да хваща гората май...
И честита пролет!
Честита пролет и на теб!
ИзтриванеНе, не залепват. На тефлонов пека, на средна степен (горе пише) - пр. на 8-9 от 12
Хващат коричката на кашкавала. Май можеш и мръвка да сложиш под кашкавала :) Все ми се струва, че едно филе под него не би било лоша идея.
А ти гората :))) За зелено ли?
Хубава вечер!
Честита пролет, Пепчо!Желая ти много радост и щастливи мигове с любими хора!Идеята за сандвичи на тиган ще се пробва, изглежда добре!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Соня! Честита пролет, слънчева и усмихната да е и на теб!
ИзтриванеПепчо,
ОтговорИзтриванечудни сандвичи.... И никакви притеснения не бих имала за миризмата на лук, пред това изкушение във вид на сандвич;)
Честита пролет!
Щом не ти пречи, Мъхче, давай :))
ИзтриванеБлагодаря, честита пролет и на теб!
Честита пролет, Пеп :) Ако ми се дублира коментара, моля те изтрий единия :)
ОтговорИзтриванеВкусни сандивичи, и у нас добре вървят подобни :)
Не се дублира :)
ИзтриванеХубавото им е, че сандвичите са добре засищащи и за обяд, и за вечеря.
Познавам две госпожици, които могат само на тях да живеят :)
Викат ми - кашкаваления човек ;) Обожавам сандвичи с кашкавал (без месо... чудно ;)
ОтговорИзтриванеПечени, сурови - няма значение. Това са моите сандвичи! Харесват ми и тези и ония в другата публикация, която след малко ще посетя. Мярнах им рецептата някъде и мисля да я опитам. :)
Непременно ги опитай. И двата са кашкавалени, но с различен вкус, а щом го обичаш - ще ти харесат.
ИзтриванеХаха, гледам си наблегнала на сандвичите напоследък :)) Лошо няма, вкусно само :)
ОтговорИзтриванеХубава събота, Пепи :)
Щом е за ядене, как ще е лошо :))
Изтриване