или Магданозена супа :)
едно бързо и лесно, наситено витаминозно предложение
Продукти за 3-4 порции:
2 големи връзки магданоз
50 гр масло и 50гр олио
200-250 мл прясно мляко
400мл вода
2 с л брашно
1 яйце
сол на вкус
сока на 1 малък лимон /ок 50 мл сок/
Приготвяне:
* МагданозЪт се накълцва на ситно и заедно с брашното се изсипват в загрятото масло и олио.
* Запържва за около 2 мин.
* Налива се при непрекъснато бъркане прясното мляко, а когато то клокне се налива и водата.
* Посолява се и оставя се да ври 5-6 мин. Изключва се котлона.
* Яйцето се разбива добре и се изсипва - през цедка над тенджерата със супата. Разбърква се по малко. Целта е яйцето да стане на фини парцалчета.
* След като се отмести тенджерата се прибавя и сока на лимона.
* Сервира се с крутони
Не вярвах, че ще я опитам. Но опитах. И не съжалявам - много ароматна и вкусна е
Наготвих я. С ясната цел да си вдигна хемоглобина. И тъй като всичко е в главата на човека, възприех супичката като...лекарство. Сгряваща, витаминозна, ако е без крутоните, французите биха я нарекли с претенциозното име "консоме". А в лечебния й ефект съм сигурна. Е, би понесла и малко настъргано сиренце отгоре, но нищо - следващия път. Тогава ще нарежа по-ситно магданоза...АНА
ОтговорИзтриванезадължително на ситно магаданоза, да не лепне по небцето :)
ИзтриванеНо това със сиренето е идея, ще сложа следващия път. Скоро не съм правила, сега я потърсих и видях, че ти си правила, благодаря че напомняш :)