много лесни - объркват се с лъжица. Получават се много пръхкави, ароматни и вкусни бисквитки, които се хапват като семки. Дозата е малка
Продукти:
40 гр твърд кашкавал
40 гр твърдо сирене
1 к л сол
1 к л захар
1 к л бакпулвер
1 к л копър
2 с л сусам
2 с л ленено семе
2 с л семена от мак
2 с л кисело мляко
2 с л олио
40 гр нишесте (царевично, или друго - без аромати, оцветители)
60 гр брашно
щипка червен лют пипер
Приготвяне:
* Смесват се сухите съставки и семената.
* Сиренето и кашкавала се настъргват на ситно ренде и прибавят. Обърква се добре.
* Към тях се прибавя киселото мляко и олиото
* Разбърква с лъжица докато стане на топка
* Прибира се за 20 мин. в хладилник
* Точи се на тънка кора - ок. 2мм. и реже на формички
* Поставят се в намаслена тава или на хартия за печене
* Пече се за 5-6 мин. в предварително загрята фурна на 200* - до порозовяване
Здрасти Пепи, страхотно предложение! Мисля да го прибавя към парти предложенията. Кракерите винаги много впечатляват гостите. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и весел уикенд. Маги
Обичам такива хапки, които се похапват като семки, а бе страхотни крекери си ни предложила :))))Усмихнат уикенд от мен :)))
ОтговорИзтриванеМаги, Дани,
ОтговорИзтриванеблагодаря ви!
Ще чакам отзиви, когато опитате.
Хубави почивни дни и на вас!